Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μαλλιά μετά την καραντίνα: Τα απεριποίητα μαλλιά ανησυχούν τους Ελληνες.
PLUS

Μαλλιά μετά την καραντίνα: Τα απεριποίητα μαλλιά ανησυχούν τους Ελληνες.

Μαλλιά μετά την καραντίνα: Τα απεριποίητα μαλλιά λόγω καραντίνας αποτελούν μεγάλο θέμα στο γυναικείο αλλά και τον αντρικό πλυθησμό της χώρας. Οι λίστες αναμονής στα κομμωτήρια φτάνουν ακόμα και ένα μήνα.

Μαλλιά μετά την καραντίνα: Τα απεριποίητα μαλλιά λόγω καραντίνας ανησυχούν τους Ελληνες. Γι’ αυτό και οι λίστες αναμονής στα κομμωτήρια, αποτελεί μείζον θέμα. Θέμα το οποίο έφτασε να απασχολήσει μέχρι και το Reuters! Οι Έλληνες μπαίνουν στην ουρά για να κουρευτούν ή να βάψουν τα μαλλιά τους μετά το πέρας της της καραντίνας. Αν και κάποιοι έχουν πάρει ήδη το ψαλίδι και το πινέλο στα χέρια. Βέβαια, το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. Εξάλλου και στη Δανία πριν από λίγες ημέρες οι πολίτες έσπευσαν στα κομμωτήρια μόλις άνοιξαν. Αποτέλεσμα, κάποιοι από τους κομμωτές να είναι κλεισμένοι για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Η άβαφη ρίζα όπως φαίνεται είναι βασικό θέμα των Ελλήνων και δεν είναι μόδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, στη χώρα μας οι κομμωτές δέχονται κλήσεις από πελάτες που είναι στο σπίτι και ανησυχούν για την άβαφη ρίζα των μαλλιών. Κάποιοι άλλοι θέλουν συμβουλές για κούρεμα. Η ανησυχία επιβεβαιώνεται και από μια πρόσφατη έρευνα, στην οποία το 35% δήλωσε ότι το πρώτο που θέλει να κάνει μόλις αρθεί η καραντίνα είναι να πάει στο κομμωτήριο.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας η απώλεια των κομμωτηρίων οδήγησε τις γυναίκες σε περίεργα δημιουργικά μονοπάτια όσο αφορά τα μαλλιά τους. Η αλήθεια είναι πως οι πειραματισμοί στα μαλλιά είναι πάντα κάτι στο οποίο στρεφόμαστε σε δύσκολες στιγμές οπότε ο εγκλεισμός λόγω πανδημίας ήταν η ιδανική συνθήκη για τολμηρές αλλαγές. Για τα μαλλιά δεν ανησυχούν μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες. Η εικόνα μας συνδέεται απευθείας με την ψυχολογία μας. Είναι δύσκολο ξαφνικά να κλείνεσαι στο σπίτι με απεριποίητα μαλλιά και μούσια.  Τα κομμωτήρια αυτή την περίοδο διανύουν τη χρυσή τους περίοδο, καθώς τα ραντεβού έρχονυαι το ένα μετά το άλλο. Ενδεικτικό είναι πως πολλές σε επιχειρήσεις τα ραντεβού είναι κλεισμένα για τουλάχιστον ένα μήνα.

Μαλλιά μετά την καραντίνα: Quarantine Pink η νέα μόδα στα μαλλιά

Έτσι προέκυψε και μια νέα τάση στα μαλλιά την οποία υιοθέτησαν κάποιες από τις πιο διάσημες γυναίκες στον πλανήτη. Από τη Lady Gaga μέχρι την Taylor Swift οι διάσημες βάφουν τα μαλλιά τους σε ροζ αποχρώσεις, από παστέλ μέχρι τολμηρό νέον.

Αν τα μαλλιά σας είναι ήδη ξανθά ή με ανταύγειες, είναι ένα λουκ που είναι πολύ εύκολο να πετύχετε. Επιλέξτε αν θέλετε να υιοθετήσετε την έντονη απόχρωση της Dua Lipa ή μια πιο απαλή εκδοχή, όπως της Jennifer Love Hewitt, και με τη βοήθεια των ειδικών επιλέξτε την κατάλληλη βαφή. Αν πάλι θέλετε ένα πιο πολύχρωμο λουκ, όπως της Taylor Swift, τόσο το καλύτερο. Γιατί… γιατί όχι;

Δείτε ακόμα

Jeans: Οι πιο trendy συνδυασμοί με τις νέες τάσης
Πέθανε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη
Η νέα τάση στα μαλλιά που θα σε κάνει βασίλισσα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις