Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 46χρονη κορονοϊός: 163 οι νεκροί στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

46χρονη κορονοϊός: 163 οι νεκροί στην Ελλάδα

46χρονη κορονοϊός: Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Άγιος Δημήτριος".

46χρονη κορονοϊός: Μια 46χρονη γυναίκα είναι το 163ο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ υπέφερε από αρτηριακή υπέρταση και νοσογόνο παχυσαρκία. Σημειώνεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο είχε καταλήξει τον Απρίλιο και ένας 35χρονος άνδρας, που είναι το νεώτερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Για τον θάνατό του, μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Σημειώνεται πως το Σάββατο εννέα νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στη χώρα μας, από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 2.819.  Από τα συνολικά κρούσματα, τα 613 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1455 (51.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, 23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οι 10 (43.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμη, 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 126.283 κλινικά δείγματα.

Δείτε ακόμη
Οχυρό ο Έβρος υπό τον φόβο νέων προκλήσεων από Τουρκία

Γέμισαν και σήμερα οι παραλίες – Αντηλιακά, πετσέτες και αντισηπτικά

Η τρίτη χαμένη μάχη, από την Ευτυχία Παπούλια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις