Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραλίες σήμερα: Χαμός και την Κυριακή – Κανένα μέτρο στις ελεύθερες πλαζ
ΧΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ

Παραλίες σήμερα: Χαμός και την Κυριακή – Κανένα μέτρο στις ελεύθερες πλαζ

Παραλίες σήμερα: Από Φάληρο μέχρι Βάρκιζα αλλά και μέχρι Κερατέα οι παραλίες γέμισαν από οικογένειες, παρέες και ζευγάρια που προτίμησαν να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί της Κυριακής ώστε να προλάβουν μια καλή θέση.

Παραλίες σήμερα: Μόλις μία εβδομάδα κατάφεραν να συγκρατηθούν οι λουόμενοι στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, που ήταν και το πρώτο χωρίς περιορισμούς μετακινήσεων, οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις παραλίες, με την πλειοψηφία να τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας. Ωστόσο, οι σημερινές εικόνες στις ελεύθερες παραλίες δεν είναι καθόλου καλές. Συνωστισμός… παντού. Αντιθέτως, στις οργανωμένες παραλίες τηρήθηκαν και σήμερα οι απαραίτητες αποστάσεις.

Πετσέτες, αντηλιακά, mini ψυγειάκια, αλλά και αντισηπτικά αποτελούν τα βασικά αξεσουάρ των λουόμενων. Από Φάληρο μέχρι Βάρκιζα αλλά και μέχρι Κερατέα οι παραλίες γέμισαν από οικογένειες, παρέες και ζευγάρια που προτίμησαν να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί της Κυριακής ωστε να προλάβουν μια καλή θέση. Στις οργανωμένες παραλίες οι υπεύθυνοι προχωρούν σε απολυμάνσεις μόλις κάποιος φύγει από την ξαπλώστρα ενώ όπως έχει ανακοινωθεί τα καταστήματα που υπάρχουν στις 515 οργανωμένες παραλίες προσφέρουν μονάχα take away καφέ, νερό ή αναψυκτικό, αλλά και κάποιο σνακ.

Ήδη ο κόσμος περιμένει και την άρση της απαγόρευσης για μετακινήσεις εκτός νομού έτσι ώστε να έχει ακόμη μια επιλογή ώστε να μην συγχρωτίζεται στις παραλίες της Αττικής αλλά να μπορεί να φύγει και προς Πελλοπόνησο ή προς τα βόρεια.

Αυστηροί κανόνες λόγω κορονοϊού

Οι οργανωμένες παραλίες άνοιξαν με αυστηρούς κανόνες τόσο για τους επχιειρηματίες, όσο και για τους λουόμενους. Ειδικότερα, σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.

Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δηλαδή, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις