Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετακινήσεις στα νησιά: Πώς θα ταξιδέψουμε, σχέδιο 3 φάσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Μετακινήσεις στα νησιά: Πώς θα ταξιδέψουμε, σχέδιο 3 φάσεων

Μετακινήσεις στα νησιά: Η ελεύθερη μετακίνηση στα ελληνικά νησιά, είναι ένας από τους κυριότερους επόμενους σταθμούς στη διαδικασία σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού.

Μετακινήσεις στα νησιά: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απελευθερώσει σε τρεις φάσεις τη μετακίνηση προς τα νησιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Η ελεύθερη μετακίνηση στα ελληνικά νησιά είναι ένας από τους κυριότερους σταθμούς στη διαδικασία της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, την προσεχή Δευτέρα (11/5) θα επιτραπεί να μετακινηθούν προς τη νησιωτική χώρα εργαζόμενοι σε ανοιχτές επιχειρήσεις και αναπληρωτές καθηγητές είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για την μετακίνηση θα απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη. Επόμενη ημερομηνία απελευθέρωσης των μετακινήσεων είναι η Δευτέρα, 18 Μαΐου οπότε θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, πάντα με βεβαίωση του εργοδότη.

Τέλος, αν όλα πάνε καλά, η πρόσβαση στα νησιά της χώρας θα είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου, ωστόσο παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου.

Μετακινήσεις εκτός νομού: Για ποιους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην επαρχία
Το αθώο φλερτ με την Ευγενία, τα μπουγέλα και οι εκδρομές – Ο μικρός Σωτήρης Τσιόδρας

Τι θα ισχύσει για την ηπειρωτική χώρα

Οι περιορισμοί μετακίνησης από νομό σε νομό ισχύουν στο ακέραιο είπε και σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Με δεδομένο ότι τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν διαπιστωθεί 414 παραβάσεις που αφορούν μη προβλεπόμενες μετακινήσεις, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι η κίνηση μεταξύ νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα επιτρέπεται μόνο για τροφοδοσία, για λόγους υγείας και επαγγελματική απασχόληση. Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπομονή μέχρι τις 18 Μαΐου, οπότε και αν όλα πάνε καλά, θα είναι δυνατή η μετακίνηση τους χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς και σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η διαμόρφωση της νέας καθημερινότητας είναι μια σταδιακή διαδικασία που μπορεί να φαντάζει αργή με δεδομένη την κόπωση των τελευταίων εβδομάδων, είναι όμως απαραίτητο “να λειτουργήσουμε με σύνεση με πειθαρχία, σταθμίζοντας και αξιολογώντας το κάθε μας βήμα”, υπογράμμισε ο κ.Χαρδαλιάς. Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά, “δεν πρέπει να αφήσουμε την ανυπομονησία μας τη βιασύνη μας να τα θέσουν σε κίνδυνο. Παραμένουμε πειθαρχημένοι, υπεύθυνοι, γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν εχθές”.

Δείτε ακόμη

Επέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου – Έπεσαν χημικά

Φόβοι για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Γέμισαν ξανά οι πλατείες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις