Αθήνα

°C

Κυριακή

01

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσιόδρας – συμμαθητές: Το αθώο φλερτ, τα μπουγέλα και οι εκδρομές
ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας – συμμαθητές: Το αθώο φλερτ, τα μπουγέλα και οι εκδρομές

Τσιόδρας - συμμαθητές: Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ο άνθρωπος που έχει αναδειχθεί σε κεντρικό πρόσωπο της παρούσας κρίσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν ένα ήσυχο παιδί.

Τσιόδρας – συμμαθητές: Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας «μπαίνει» καθημερινά σε εκατομμύρια σπίτια, με το προφίλ του σοβαρού και ψύχραιμου επιστήμονα, ενώ ο ξένος Τύπος έχει αφιερώσει αμέτρητα αποθεωτικά δημοσιεύματα.  Η ζωή, η επαγγελματική πορεία και το παρελθόν του βρίσκονται στο προσκήνιο. Δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός ενδιαφέροντος και τα παιδικά χρόνια του καθηγητή. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ώριμος και μετρημένος από παιδί… σε αυτή τη φράση συνοψίζεται η βασική εικόνα που έχουν για εκείνον οι συμμαθητές. «Με τον Σωτήρη ήμασταν συμμαθητές από το δημοτικό μέχρι την Γ’ λυκείου, για 12 χρόνια. Ο Σωτήρης ήταν πάντα ο αθόρυβος εργάτης. Δεν ήταν ούτε ο φασαριόζος, ούτε ο εξυπνάκιας, ούτε το σαΐνι, αλλά ούτε και ο απουσιολόγος. Ήταν ένα ήσυχο παιδί, ο αθόρυβος εργάτης», αναφέρει παλιά συμμαθήτρια του καθηγητή και λοιμωξιολόγου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Η Ευγενία Χριστιανούδη, συμμαθήτρια του Σωτήρη Τσιόδρα περιγράφει το αθώο φλερτ της με τον καθηγητή στο δημοτικό. «Θυμάμαι ότι στην 5η Δημοτικού είχε βρει το θάρρος -που ήθελε θάρρος εκείνη την εποχή- και μου είχε ζητήσει να τα φτιάξουμε. Είχα μείνει εμβρόντητη, δεν υπήρχε κανείς που να μην κάνει παρέα με τον Σωτήρη. Βγαίναμε και παίζαμε όλοι μαζί μπουγέλα. Θυμάμαι την απορία των δασκάλων που δεν καταλάβαιναν πώς γίνεται τώρα αυτό, δηλαδή ένα παιδί που δεν ακούγεται ποτέ, να ξέρει τόσο καλά το μάθημα», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα πάρτι και οι εκδρομές δεν έλειπαν από το πρόγραμμα.

Τα μαθητικά χρόνια στη Φωκίωνος Νέγρη και τα βραβεία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας φοίτησε στο 110ο Δημοτικό Σχολείο στη Φωκίωνος Νέγρη, αμέσως μόλις γύρισε από την Αυστραλία σε ηλικία έξι ετών. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει σε ελληνικό σχολείο. Ο γιος του Παναγιώτη και της Φωτεινής από το Νεοχώρι Αρκαδίας βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη και έπαιρνε το ένα βραβείο μετά το άλλο. Κατάφερε να ξεχωρίσει στο Harvard και να κάνει μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα.

Από το 21.30

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις