Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετακινήσεις εκτός νομού – πότε επιτρέπονται: Ποιοι μπορούν να πάνε στην επαρχία
ΕΛΛΑΔΑ

Μετακινήσεις εκτός νομού – πότε επιτρέπονται: Ποιοι μπορούν να πάνε στην επαρχία

Μετακινήσεις εκτός νομού - πότε επιτρέπονται: Τι ισχύει με τους λόγους που επιτρέπουν τη μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας κατοικίας.

Μετακινήσεις εκτός νομού – πότε επιτρέπονται: Το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας εξακολουθεί να ισχύει, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός στην επαρχία και τα νησιά. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομών, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε ότι αυτές επιτρέπονται μόνο, και εφόσον αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα έγγραφα, για:

-λόγους τροφοδοσίας

-λόγους υγείας

-επαγγελματικής απασχόλησης.

Επισήμανε δε ότι η άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων για την ηπειρωτική χώρα θα γίνει στις 18 Μαΐου, ενώ προς τα νησιά θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα για το πότε θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης.

Νωρίτερα σήμερα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο βεβαίωσης για μετακίνηση εκτός νομού από επιχειρηματίες και εργαζομένους των εμπορικών επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, με την άρση των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού, δημιουργήθηκε το ζήτημα με την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού μέχρι τις 18 Μαΐου.

Ωστόσο, αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις εμπορικές επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 11 Μαΐου.

Έτσι, η ΕΣΕΕ απευθύνθηκε προς την Πολιτική Προστασία και τα συναρμόδια Υπουργεία και τελικά δημοσιεύτηκε υπουργική απόφαση που προχωρά σε εξαιρέσεις για εξυπηρέτηση επαγγελματικών αναγκών.

Η Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 27818/3-5-2020 προβλέπει τις εξής εξαιρέσεις για την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού μέχρι τις 18 Μαΐου:

-Από τον περιορισμό της κυκλοφορίας πέραν των ορίων της οικείας περιφερειακής ενότητας (νομού) ή στην περίπτωση της Αττικής πέραν των ορίων της περιφέρειας, εξαιρούνται οι μετακινήσεις για την εξυπηρέτηση των επαγγελματικών αναγκών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

-Η εξαίρεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και την μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

Δείτε ακόμη

149 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 67χρονος

Επί ποδός η ΕΛΑΣ για τις γεμάτες πλατείες – Μόνο στο Παγκράτι δεν συμμορφώθηκαν (pics – vids)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις