Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλατείες – συνωστισμός: Με μεγάφωνα η ΕΛΑΣ – Μόνο στο Παγκράτι δεν συμμορφώνονται
ΕΛΛΑΔΑ

Πλατείες – συνωστισμός: Με μεγάφωνα η ΕΛΑΣ – Μόνο στο Παγκράτι δεν συμμορφώνονται

Πλατείες - συνωστισμός: Η Αστυνομία επιτηρεί τις μεγάλες πλατείες της Αθήνας, μετά τα φαινόμενα με συνωστισμό πολιτών τις τελευταίες ημέρες.

Πλατείες – συνωστισμός: Στο πόδι βρίσκεται η ΕΛΑΣ για τον κίνδυνο συγχρωτισμού στις πλατείες της Αθήνας. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν από νωρίς έντονη στην Αγία Παρασκευή το βράδυ της Πέμπτης, όπου περιπολικά με ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα καλούσαν τους κατοίκους της περιοχής να μη συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου με τον κόσμο να είναι τελικά λιγοστός στην πλατεία και να αποτελείται κυρίως από νέους και μικρά παιδιά. Σε επιφυλακή βρίσκονταν και οι δυνάμεις των ΜΑΤ, ωστόσο δεν χρειάστηκε να μεταβούν στην Αγία Παρασκευή.

Οι συστάσεις της Πολιτείας έπειτα από δύο νύχτες έντασης στην Αγία Παρασκευή και τις εικόνες συνωστισμού σε σημεία όπως η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και ο Λυκαβηττός, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο, καθώς τη νύχτα της Πέμπτης η κατάσταση ήταν  καλύτερη σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, η Κυψέλη. η Κηφισιά και ο Λυκαβηττός. Αντίθετα, αρκετός ήταν και πάλι ο κόσμος στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Χθες, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος ειδικά στα περιστατικά των τελευταίων ημερών με επίκεντρο την Πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, τόνισε με έμφαση ότι οι συγκεντρωμένοι «αυτό που κάνουν είναι να θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή και τη ζωή των φίλων τους».

Ο κ. Χαρδαλιάς και προειδοποίησε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας ο περιορισμός της νόσου». «Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες, για να τις ξεχνάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε και εμείς δραματικές στιγμές».

Χαλάνδρι

Πλατεία Βαρνάβα

Λυκαβηττός

Κυψέλη

Κηφισιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις