Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγία Παρασκευή επεισόδια: Αντιδράσεις στην πλατεία – Κόσμος σε πολλά μέρη της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Παρασκευή επεισόδια: Αντιδράσεις στην πλατεία – Κόσμος σε πολλά μέρη της Αθήνας

Αγία Παρασκευή επεισόδια: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, η οποία, με απόφαση της κυβέρνησης, θα παραμένει κλειστή κάθε βράδυ από τις 21:00 το βράδυ έως και τις 06:00 το πρωί.

Αγία Παρασκευή επεισόδια: Τις συστάσεις των ειδικών για τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού αγνοούν αρκετοί Αθηναίοι, καθώς συγκεντρώθηκαν χθες τη νύχτα μαζικά σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους. Στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή περίπου στις 21:00 συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 200 άτομα με επικεφαλής στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Μελίνα Αλεφαντή και αντέδρασαν έντονα στην παρουσία της Αστυνομίας που έκλεισε την πλατεία μετά από απόφαση της κυβέρνησης. Οι αστυνομικοί με ντουντούκα ενημέρωναν τους πολίτες για τις ώρες που θα είναι κλειστή η πλατεία και ζητούσαν να αποχωρήσουν για λόγους δημόσιας υγείας, για την αποφυγή διασποράς της νόσου του κορωνοϊού.

Οι συγκεντρωμένοι ακούγοντας την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., φώναζαν συνθήματα. «Η αστυνομία έξω από τη πλατεία».Ορισμένοι από τους νεαρούς παρέμεναν διασκορπισμένοι στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, την ώρα που πέριξ της περιοχή αναπτύσσονταν δυνάμεις των ΜΑΤ. Μάλιστα, παρέμεναν πέριξ της πλατείας και μέχρι λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, όταν και η πλειοψηφία τους τελικά αποχώρησε.

Τι είπε ο δήμαρχος

Για «άβατο εδώ και χρόνια και συστηματική διακίνηση ναρκωτικών» κάνει λόγο ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, σε δηλώσεις του σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, τόσο το πρώτο βράδυ της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού, όσο και την Τρίτη 5 Μαΐου. «Γνωρίζει όλη η πόλη για τη διακίνηση ναρκωτικών, οι γονείς, η σχολική κοινότητα αλλά και η Αστυνομία», λέει χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς πάνω από μία δεκαετία, τόσο επί θητείας του στον Δήμο, όσο και επί θητείας του πρώην δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου.

«Το θέμα απασχολεί έντονα τα δημοτικά συμβούλια εδώ και τουλάχιστον τρεις θητείες».  Όπως σημειώνει, «η συγκέντρωση των 500 και πλέον ατόμων τα τελευταία δύο βράδια -που στην πλειοψηφία τους δεν είναι δημότες Αγίας Παρασκευής- ξεκίνησε από διαδικτυακή πρόσκληση το βράδυ της Κυριακή για τον εορτασμό της λήξης της καραντίνας».

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής εμφανίστηκε ανήσυχος για τον κίνδυνο εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που θα είχε στην πόλη μία ενδεχόμενη επιβολή καραντίνας, καθώς «ο αριθμός των κρουσμάτων στον δήμο είναι ιδιαίτερα χαμηλός μέχρι σήμερα».

Κόσμος σε Λυκαβηττό

Χαρακτηριστικό είναι ότι το βράδυ της Τετάρτης, πολλοί επέλεξαν για την βραδινή τους βόλτα να βρεθούν στον Λυκαβηττό και την πλατεία Βαρνάβα. Αθηναίοι, κυρίως νεαρής ηλικίας, τρεις ημέρες μετά την άρση των μέτρων, βρέθηκαν στον Λυκαβηττό για να απολαύσουν τη θέα αλλά και το λαμπερό φεγγάρι. Οι περισσότεροι εξ αυτών ανέβηκαν με τα απαραίτητα, ποτά και σνακ, για να καθίσουν και να συνομιλήσουν με την παρέα τους, έχοντας «πιάτο» την Αθήνα.

Και στην Ακρόπολη

Δεκάδες πολίτες μάλιστα βρέθηκαν και στο Αιγάλεω τόσο στην πλατεία Εσταυρωμένου έξω από το μετρό, όσο και στο Άλσος και στην Ακρόπολη. Πλήθος κόσμου, εκμεταλλευόμενο τον καλό καιρό, ανέβηκε στον βράχο της Ακρόπολης για να παρακολουθήσει το φεγγάρι.  Ο δημοφιλής βράχος τον οποίο επισκέπτονται δεκάδες Αθηναίοι και τουρίστες κάθε χρόνο γέμισε με κόσμο που εκ των πραγμάτων, ήταν αδύνατο να κρατήσεις τις απαραίτητες αποστάσεις που επιβάλλουν τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Συνωστισμός στις πλατείες της Αθήνας τη νύχτα με take away ποτά και κοκτέιλ

Μπορεί το πρωί οι πολίτες να κυκλοφορούν με μάσκες, γάντια και να τηρούν αποστάσεις και μέτρα προστασίας και προφύλαξης από τον κορονοϊό, όμως τη νύχτα το σκηνικό αλλάζει. Αυτό μαρτυρούν βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν παρέες νεαρών κυρίως ατόμων να μαζεύονται κατά δεκάδες και με ποτά, μπίρες και κοκτέιλ take away στο χέρι συνωστίζονται σε πλατείες, πεζόδρομους και έξω από μπαρ.

Στη Νέα Σμύρνη έξω από τα μπαρ της μεγάλης πλατείας, οι εικόνες που μετέδωσε το Mega και η εκπομπή “Live News” είναι ανησυχητικές. Ουρές μπροστά από τα καταστήματα που σέρβιραν κοκτέιλ σε πλαστικά ποτηράκια και στη συνέχεια συνωστισμός στους πεζόδρομους αλλά και στα παγκάκια της περιοχής. Οι έλεγχοι και τα περάσματα αστυνομικών ήταν συνεχή, αλλά παρά τις συστάσεις ελάχιστοι αποφάσιζαν να φύγουν. Τα χέρια των μπάρμαν είχαν πάρει φωτιά λόγω της κίνησης, με τη μουσική που έπαιζε να λειτουργεί σαν “κράχτης” για νέους πελάτες.

Ανάλογες εικόνες μπροστά από μπαράκια του Πειραιά, ενώ στην πλατεία του Βαρνάβα η συγκέντρωση του κόσμου μέσα σε λίγα τετραγωνικά ήταν ακόμα πιο πυκνή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις