Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρτι Αγία Παρασκευή: Έτσι άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Ιταλία, λέει ο Σύψας
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτι Αγία Παρασκευή: Έτσι άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Ιταλία, λέει ο Σύψας

Πάρτι Αγία Παρασκευή: Νωρίτερα την ανησυχία του για τις εικόνες στην Αγία Παρασκευή εξέφρασε και ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος. «Νομίζουν ότι δεν θα έχουμε νέα κρούσματα», σημείωσε. στον ΣΚΑΪ

Πάρτι Αγία Παρασκευή: Για «παρανόηση ότι τελείωσε η επιδημία» μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας σχολιάζοντας τις χθεσινοβραδινές εικόνες από την Αγία Παρασκευή, όπου πλήθος νεαρών έστησε πάρτι στην πλατεία Αγ. Ιωάννου. «Είναι τεράστιο λάθος αυτό. Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να συνεχίσει στην κοινότητα. Ο δείκτης R0 μπορεί να φτάσει το 2,5 σε ημέρες, δεν θέλει πολύ χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σύψας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6». Νωρίτερα την ανησυχία του για τις εικόνες στην Αγία Παρασκευή εξέφρασε και ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος. «Νομίζουν ότι δεν θα έχουμε νέα κρούσματα», σημείωσε στον ΣΚΑΪ .

«Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, δεν επιτρέπεται παραβίαση των κανόνων γιατί θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι κάτι παρόμοιο συνέβη στην Ιταλία «και άνοιξαν οι πόρτες της κόλασης και δεν έχουν κλείσει ακόμα. Έτσι απότομα θα γίνει. Εάν διασπείρουμε ανελέητα στην κοινότητα, αυτό θα γίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ περίπου 300 άτομα έστησαν υπαίθριο πάρτι, προκαλώντας ακόμα και την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να διασπαστεί το πλήθος που αψήφισε τις συστάσεις των ειδικών.

Την ίδια ώρα, απαντώντας σε όσους διαμαρτύρονται γιατί ανοίγουν σχολεία και εκκλησίες, το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι «τα παιδιά είναι ο πιο εύκολος πληθυσμός να επιστρέψει» καθώς και ότι «οι εκκλησίες θα ανοίξουν ελεγχόμενα». «Αντίθετα, δεν μπορούμε να πάμε στις πλατείες, έχει ο πολίτης τις ευθύνες του» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς, τέλος, ποιο είναι το σημάδι που θα ανησυχήσει τους ειδικούς ο κ. Σύψας απάντησε ότι «εάν ο δείκτης R0 ανέβει πάνω από το 1 θα ανησυχήσουμε».

Δείτε ακόμη

Στους 147 οι νεκροί – Κατέληξε γυναίκα στο “Σωτηρία”
Έκκληση του δημάρχου Κηφισιάς για τα αλόγιστα “κορονο-πάρτι” (vid)
Γώγος για το πάρτι στην Αγ. Παρασκευή: Φοβάμαι, κάποιοι νομίζουν ότι τελείωσε η επιδημία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις