Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Κατέληξε ηλικιωμένη στο “Σωτηρία”
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Κατέληξε ηλικιωμένη στο “Σωτηρία”

Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Το τελευταίο 24ωρο δεν είχαμε κανένα θύμα στη χώρα.

Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Τους 147 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα από το νέο κορωνοϊό, καθώς τα ξημερώματα τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή έχασε μια 89χρονη στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Η ηλικιωμένη είχε υποκείμενα νοσήματα (άνοια, εγκεφαλικό επεισόδιο) και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Κατέληξε στις 00:30 τα ξημερώματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στην τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε δέκα νέα κρούσματα -συνολικά δηλαδή είμαστε στα 2.642 -και κανένα νέο θάνατο. “Εάν το πλοίο χρειαστεί να αλλάξει πορεία, θα πρέπει να αλλάξει αλλά μόνο αν υπάρξουν νέα στοιχεία για αυτό”, είπε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος εξήγησε ότι προς το παρόν “οι καμπύλες φθίνουν, άρα είμαστε σε μια φάση που η επιδημία έχει ελεγχθεί”. Το κόκκινο καμπανάκι όπως είπε για να υπάρξει εκ νέου παρέμβαση σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε ολόκληρη τη χώρα όπως συνέβη και στην αρχή της πανδημίας, είναι να αλλάξει σημαντικά ο ρυθμός των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων, όσων μπαίνουν σε ΜΕΘ αλλά και των θανάτων και κυρίως “να αυξηθούν τα περιστατικά στην κοινότητα κι όχι σε συγκεκριμένες περιοχές ή δομές”.

Επίσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε εκτενή αναφορά στην υγιεινή των χεριών, ως βασικό μέτρο πρόληψης. “Το πλύσιμο των χεριών”, είπε, “είναι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρτα ασπίδα προστασίας. Το να πλένει κανείς τα χέρια του είναι σημαντικό να γίνεται με το σωστό τρόπο και την κατάλληλη στιγμή”.

Δείτε ακόμη

Έκκληση του δημάρχου Κηφισιάς για τα αλόγιστα “κορονο-πάρτι” (vid)
Γώγος για το πάρτι στην Αγ. Παρασκευή: Φοβάμαι, κάποιοι νομίζουν ότι τελείωσε η επιδημία
Ανοίγει ξανά η υπόθεση Marfin -Με εντολή Χρυσοχοΐδη
Πάρτι αλά… Πρωτοψάλτη στη Θεσσαλονίκη (vid)
“Φωτιά” τα πρόστιμα για μάσκες και αποστάσεις – Το σχέδιο “7 σημείων”
Πότε τελειώνει η πανδημία; Έρευνα “δείχνει” την μεγάλη μέρα για την Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις