Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία κορονοϊός: Οικονομικές πιέσεις στον Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία κορονοϊός: Οικονομικές πιέσεις στον Ερντογάν

Τουρκία κορονοϊός: Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα η τουρκική λίρα συνεχίζει την κατηφορική της πορεία. Η ισοτιμία της έναντι του δολαρίου διαμορφώθηκε στο 7,1615

Τουρκία κορονοϊός: Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα η τουρκική λίρα συνεχίζει την κατηφορική της πορεία. Η ισοτιμία της έναντι του δολαρίου διαμορφώθηκε στο 7,1615, από το επίπεδο του 7,065 που βρισκόταν εχθές, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στο ιστορικό χαμηλό του 7,24 και καταγράφοντας τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών. Συγκεκριμένα, η πτώση ήταν 1,4% και πλησίασε το ιστορικό χαμηλό επίπεδο που κατέγραψε κατά τη διάρκεια της νομισματικής κρίσης του 2018, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές περιόρισαν περαιτέρω την πρόσβαση στην τοπική αγορά, πυροδοτώντας τις ανησυχίες των επενδυτών για εξάντληση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας.

Αντίστοιχα, η ισοτιμία ευρώ-λίρας διαμορφώθηκε στο 1 ευρώ = 7.71 λίρες, σπάζοντας επίσης ρεκόρ και με το ευρωπαϊκό νόμισμα. H ώρα που εκδηλώθηκε το νέο κύμα πωλήσεων υποδηλώνει ότι προήρθε από το εσωτερικό της Τουρκίας.

Τουρκία κορονοϊός: Μνήμες καταστροφής

Η διάσπαση  του ορίου του 7 όμως φαίνεται πως έχει πυροδοτήσει ανασφάλεια στους πολίτες και έχει ξυπνήσει μνήμες καταστροφής για το νόμισμα τους, καθώς φαίνεται πως σπεύδουν να το ξεφορτωθούν με μεγαλύτερη ένταση από ότι στο παρελθόν, κινητοποιώντας ένα φαύλο κύκλο για την τουρκική οικονομία και τον Τούρκο ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε ακόμη

5χρονος πήρε το οικογενειακό αυτοκίνητο και πήγε να αγοράσει… Lamborghini

Ο μπασίστας Ιμπραχίλ Γκοκτσέκ των Grup Yorum έληξε την απεργία πείνας μετά από 323 μέρες

Μέσα στον Μάιο θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα και τα σχολεία στη Γερμανία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις