Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Ρωσία: Κατηγορίες για… αυτοκτονίες γιατρών
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ρωσία: Κατηγορίες για… αυτοκτονίες γιατρών

Κορονοϊός Ρωσία: Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις γιατροί έχουν πέσει από τα παράθυρα σε ολόκληρη τη Ρωσία. Δύο πέθαναν και ο τρίτος είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Κορονοϊός Ρωσία: Τρεις ιατροί στη Ρωσία που είχαν διαφωνήσει με τις υγειονομικές αρχές σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού πήδηξαν από το παράθυρο, αναφέρουν τοπικά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Οι πρώτες αναφορές για αυτές τις πτώσεις, που σκότωσαν τους δύο γιατρούς και άφησαν τον τρίτο σε κρίσιμη κατάσταση, μιλούν για αυτοκτονίες ή ατυχήματα. Ωστόσο το γεγονός ότι συνέβησαν εν μέσω αστυνομικής καταστολής των γιατρών που επέκριναν δημόσια τον χειρισμό του κορονοϊού από την κυβέρνηση, κάνει τους Ρώσους αντιφρονούντες να μιλούν για κρατική βία.

Ο Aleksandr Shulepov, ιατρός για υπηρεσία ασθενοφόρων στην περιοχή Voronezh, νότια της Μόσχας, έπεσε το Σάββατο από ένα παράθυρο νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν για τον κορονοϊό. Αυτός και ένας συνάδελφος διαμαρτυρήθηκαν διαδικτυακά για έλλειψη προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού. Σε απάντηση, η αστυνομία προειδοποίησε τον συνάδελφο του κ. Shulepov για πιθανές ποινικές κατηγορίες για διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Κορονοϊός Ρωσία: Άλλες δύο ύποπτες περιπτώσεις

Στην περιοχή της Σιβηρίας στο Krasnoyarsk, η Έλενα Nepomnyashchaya, επικεφαλής γιατρός σε νοσοκομείο, έπεσε από ένα παράθυρο στις 26 Απριλίου και πέθανε έξι ημέρες αργότερα. Είχε αντιταχθεί στο σχέδιο των περιφερειακών αρχών για τη θεραπεία ασθενών Covid-19 εκεί, παραπονούμενη για ανεπαρκή προστατευτικό εξοπλισμό.

Τέλος, η Natalya Lebedeva, επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων στο Star City, το ρωσικό κέντρο εκπαίδευσης κοσμοναύτων, πέθανε στις 24 Απριλίου μετά από πτώση από παράθυρο νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν για τον κορονοϊό. Οι αρχές ανέφεραν ότι ήταν ατύχημα. Η εφημερίδα Moskovsky Komsomolets έγραψε ότι η Lebedeva αυτοκτόνησε, αφού οι διευθυντές την κατηγόρησαν ότι επέτρεψε την εξάπλωση του ιού στο διαστημικό πρόγραμμα.

Δείτε ακόμη

“Η μαμά έλεγε πάντα ότι η ελπίδα είναι πιο μεταδοτική από τον φόβο” – Μια συγκινητική ιστορία

Επιβίωσαν από το Ολοκαύτωμα, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν τον ιό

Φοβάται για την οικονομία ο Ερντογάν – Ανακοίνωσε σχέδιο σταδιακής άρσης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις