Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Περιβάλλον: Μια σφήκα με… δολοφονικό ένστικτο
PLUS

Περιβάλλον: Μια σφήκα με… δολοφονικό ένστικτο

Περιβάλλον: Η τεράστια ασιατική σφήκα «Vespa mandarinia» έφτασε στις ΗΠΑ και απειλεί τις μέλισσες και τη γεωργική καλλιέργεια της χώρας.

Περιβάλλον: Παράλληλα με τον κορονοϊό και μια άλλη απειλή έφθασε στις ΗΠΑ από την Ασία. Πρόκειται για μια τεράστια ασιατική σφήκα-δολοφόνο, που απειλεί με αφανισμό τις μέλισσες της χώρας και επηρεάζει αρνητικά τη γεωργία της, η οποία στηρίζεται από αυτές με ετήσιο τζίρο 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εν λόγω γιγάντια σφήκα ονομάζεται «Vespa mandarinia» και έχει το προσωνύμιο «σφήκα δολοφόνος».

Το τελευταίο αφορά όχι τόσο τους ανθρώπους, αλλά κυρίως για τις μέλισσες. Η Vespa mandarinia, που προέρχεται από χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν, εντοπίστηκε πρόσφατα και στην περιοχή της Ουάσινγκτον.

Περιβάλλον: Τεράστιος κίνδυνος για τις μέλισσες

Η επικινδυνότητά της για τον άνθρωπο αφορά μόνο στους ανθρώπους που είναι αλλεργικοί, για τις μέλισσες όμως αποτελεί τεράστιο κίνδυνο, αφού φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη προτίμηση σε αυτές παρά σε ανθρώπους και άλλα ζώα. Μπορούν να τσιμπήσουν περισσότερες από μία φορές, ενώ το κεντρί που διαθέτουν μπορεί να αποκεφαλίσει μέχρι και 40 μέλισσες το λεπτό! Το υπουργείο Γεωργίας της Ουάσινγκτον έχει επιστήσει την προσοχή των μελισσοκόμων, ζητώντας την αναφορά κρουσμάτων, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωσή της.

Δείτε ακόμη

Ζώδια: Προβλέψεις για τη Δευτέρα 4 Μαΐου

Σαν τηγανιτές, χωρίς τηγάνι – Με αυτές τις τέλειες τραγανές πατάτες, θα φας κόλλημα

Αυτά πρέπει να κάνουμε: Τι ισχύει για χέρια, αποστάσεις και μάσκα (Πίνακες)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις