Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μέτρα προστασίας – κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουμε, οδηγίες από την Υγειονομική Επιτροπή
PLUS

Μέτρα προστασίας – κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουμε, οδηγίες από την Υγειονομική Επιτροπή

Μέτρα προστασίας - κορονοϊός: Αναλυτικότερα ορίστηκε τι ισχύει για όσα πρέπει να γνωρίζουμε αναφορικά με την χρήση της μάσκας, τις αποστάσεις και την υγιεινή.

Μέτρα προστασίας – κορονοϊός: Η Υγειονομική Επιτροπή με ανακοίνωση της γνωστοποίησε τι ισχύει από εδώ και πέρα για την υγιεινή χεριών, τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε και την χρήση της μάσκας, ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναλυτικότερα ορίστηκε τι ισχύει για όσα πρέπει να γνωρίζουμε αναφορικά με την χρήση της μάσκας, τις αποστάσεις και την υγιεινή σε: γραφεία, σχολεία, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια, χώρους λατρείας, καταστήματα εστίασης, σούπερ μάρκετ και μαγαζιά τροφίμων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ασανσέρ, ανοιχτούς χώρους, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.

Μάλιστα, διευκρινίστηκε και από τον Στέλιο Πέτσα ότι οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωτικές μόνο για το προσωπικό. «Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθούν οι πίνακες με τις οδηγίες Δημόσιας Υγείας (υγιεινή χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) στις βασικές κατηγορίες δημόσιων χώρων, με βάση τις τελικές κατευθύνσεις που εγκρίθηκαν χθες από την Υγειονομική Επιτροπή:

Δείτε ακόμη

Σύγχυση με την “υποχρεωτική μάσκα” – Τι γίνεται με τα σούπερ μάρκετ

Αναβάλλεται η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού – Όλες οι αλλαγές
Κανένας χωρίς μάσκα σε Μέσα Μεταφοράς – Πώς θα λειτουργούν από τη Δευτέρα
Πώς θα πληρωθούν τα 800 ευρώ – Με μια πληρωμή κύρια σύνταξη, εφάπαξ και επικουρική
Δημοσιεύτηκε η νέα ΠΝΠ – Αναστολή σύμβασης εργασίας, προστασία α’ κατοικίας και πολλά ακόμη νέα μέτρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις