Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκίτσο Γερμανίας: “Μαμά” η Τουρκία, “κόρη” η Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Σκίτσο Γερμανίας: “Μαμά” η Τουρκία, “κόρη” η Ελλάδα

Σκίτσο Γερμανίας: Το σκίτσο που εμφάνιζε την Τουρκία να κρατάει από το χέρι το μικρό παιδάκι «Ελλάδα» απέσυρε το γερμανικό υπουργείο Υγείας μετά τις αντιδράσεις.

Σκίτσο Γερμανίας: Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ένα σκίτσο του Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας σχετικά με τον κορονοϊό. Η εικονογράφηση πληροφοριακού υλικού του γερμανικού υπουργείου Υγείας για τον ιό σε 16 διαφορετικές γλώσσες, απεικόνιζε τη μια γυναίκα που μιλάει τούρκικα να κρατάει από το χέρι το μικρό παιδάκι “Ελλάδα”, ένα κοριτσάκι με την ελληνική σημαία. Μάλιστα στο twitter, τα σχόλια ήταν έντονα και με φανερή αγανάκτηση, με το πιο χαρακτηριστικό να αναφέρει “τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο στην Γερμανία μπορεί να βρεθεί”.

Μετά τις αντιδράσεις και τον σάλο που προκλήθηκε, το σκίτσο αποσύρθηκε. To επίμαχο PDF, μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, παρείχε ενημέρωση στους πολίτες στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα.

Δείτε ακόμη

Καθοριστικό διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση μέτρων
Το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα – Μαγαζιά, σχολεία, μετακινήσεις
Κρατώντας αποστάσεις θα γίνει η “απεξάρτηση” – Ο κορονοϊός δεν έχει εξαφανιστεί
Τσιόδρας: Υποχρεωτική πλέον η μάσκα σε κλειστούς χώρους
Είδος υπό… εξαφάνιση το πλέξιγκλας στην εποχή του κορονοϊού
Μπορεί ο εργοδότης να με απολύσει ή να μειώσει τον μισθό μου μετά την επιστροφή στη δουλειά;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις