Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υποχρεωτική μάσκα – Ελλάδα: Πού θα τη φοράμε, τι είπε ο Τσιόδρας
ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτική μάσκα – Ελλάδα: Πού θα τη φοράμε, τι είπε ο Τσιόδρας

Υποχρεωτική μάσκα - Ελλάδα: Τι εισηγήθηκε η αρμόδια επιτροπή για τη χρήση της μάσκας.

Υποχρεωτική μάσκα – Ελλάδα: Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας την επόμενη ημέρα, μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ο λοιμωξιολόγος εξήγησε πως η επιτροπή του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό, είχε να επιλέξει μεταξύ της ισχυρής σύστασης ή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό. Τελικά, οι ειδικοί εισηγήθηκαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πολυσύχνατους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση την περίπτωση αντενδείξεων για ιατρικούς λόγους. Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε παντοπωλεία, κουρεία, κέντρα αισθητικής και άλλους κλειστούς χώρους, τόσο για τους πελάτες, όσο όμως και για τους εργαζόμενους.

Ο λοιμωξιολόγος επανέλαβε πως βασικό όπλο κατά της μετάδοσης του ιού είναι η σωστή υγιεινή, το πλύσιμο των χεριών και η κοινωνική αποστασιοποίηση. Έτσι, συνέστησε για μια ακόμη φορά προσοχή στην ψευδαίσθηση προστασίας που μπορεί να δίνει η χρήση μάσκας.

Η μάσκα στην αντιμετώπιση ασυμπτωματικών και προσυμπτωματικών ασθενών

Πάντοτε χρειάζεται ο πολίτης να έχει μαζί του αντισηπτικά μαντηλάκια, να τηρεί τις αποστάσεις, αλλά και τους κανόνες που απαιτούνται όταν βάζει ή βγάζει τη μάσκα. Πρόκειται για ένα πρόσθετο μέτρο που σκοπεύει να προλάβει τη μετάδοση από ασυμπτωματικούς ασθενείς ή και προσυμπτωματικούς, δηλαδή ανθρώπους που έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, αλλά δεν έχουν ακόμη εμφανίσει συμπτώματα. Συχνά, τα συμπτώματα του κορωνοϊού απαιτούν 3 με 5 ημέρες, από την στιγμή που το άτομο εκτέθηκε σε αυτόν, προκειμένου να εμφανιστούν. Το διάστημα αυτό μπορεί να αυξηθεί ακόμη και σε 14 ημέρες.

Τα κρούσματα

Στα 2.534 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρας μας καθώς όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας καταγράφηκαν 17 νέα. Ακόμη, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 136. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Διασωληνωμένοι παραμένουν 43 άνθρωποι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από αυτούς, οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ακόμη, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Τσιόδρας: Μάσκα και αντισηπτικό στην τσέπη!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις