Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Κρατώντας αποστάσεις θα γίνει η “απεξάρτηση”, λέει ο Δημόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Κρατώντας αποστάσεις θα γίνει η “απεξάρτηση”, λέει ο Δημόπουλος

Κορονοϊός Ελλάδα: "Ως κράτος αποδείξαμε ότι θεωρούμε σημαντική την ανθρώπινη ζωή", τόνισε στο Open TV ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θανάσης Δημόπουλος.

Κορονοϊός Ελλάδα: Για την χαλάρωση των μέτρων και τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορονοϊού μίλησε στο Open TV , ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θανάσης Δημόπουλος. “Αυτή τη στιγμή πληρούμε μία από τις βασικές προϋποθέσεις που λέει ότι έχουμε έναν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και μία σαφώς πτωτική πορεία της καμπύλης η οποία κρατάει για πολλές μέρες. Αυτή η προϋπόθεση οδηγεί στα μέτρα της χαλάρωσης τα οποία δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ανάγκη όλων μας για επάνοδο στην νέα κανονικότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε σε γερμανική εφημερίδα, για την πανδημία του κορονοϊού (σ.σ είπε ότι δεν είναι απόλυτο ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην ανθρώπινη ζωή) σχολίασε ότι “εάν κλείναμε τα πάντα για δύο χρόνια οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές. Βλέπουμε ότι στη χώρα μας έγινε μία έγκαιρη λήψη μέτρων ενώ σε αντίθεση με άλλα κράτη δεν υπήρξε ηλικιακός διαχωρισμός όσον αφορά τη νοσηλεία των ασθενών και την υποστήριξή τους στις ΜΕΘ. Ως κράτος αποδείξαμε ότι θεωρούμε πολύ σημαντική την ανθρώπινη ζωή και τώρα που υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με πρόγραμμα και με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης” συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και αν θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στον περίγυρό του υπογράμμισε ότι “θα ακολουθήσω τις εξαγγελίες καθώς μας έχουν οδηγήσει στην επιτυχή διαχείριση του προβλήματος. Εφόσον μέχρι τώρα έχουμε πάει καλά δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τη συνέχιση αυτής της πρακτικής”.

Να σκεφτόμαστε τη ζωή μας εκτός από τον κορονοϊό

Επιπλέον κληθείς να απαντήσει εάν πρέπει να συνεχιστεί η ημερήσια ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα είπε ότι “σιγά σιγά θα μπορούσαμε να περάσουμε σε μία νέα κανονικότητα και η νέα κανονικότητα λέει ότι κρατώντας τα μέτρα αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τη ζωή μας εκτός από τον κορονοϊό. Όσο καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα τόσο θα υπάρχει μία “απεξάρτηση” από τον κορονοϊό”.

Σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών ο πρύτανης του ΕΚΠΑ τόνισε ότι “όλοι συμφωνούμε πως όταν θα κινούμαστε σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις και τους κανόνες προσωπικής υγιεινής. Οι ίδιοι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται με όλες τις κινήσεις μας. Ο κορονοϊός δεν έχει εξαφανιστεί. Καταφέραμε να εμποδίσουμε την είσοδό του σε ανθρώπινα κύτταρα που θα οδηγήσουν στον πολλαπλασιασμό του”.

Επιτήρηση σε δομές με συγχρωτισμό

“Θα πρέπει να υπάρξει επιτήρηση σε δομές όπου υπάρχει συγχρωτισμός όπως σωφρονιστικά καταστήματα, οίκοι ευγηρίας, καταυλισμοί, κλειστές ή ανοιχτές δομές προσφύγων και άλλα. Ακόμη θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα και να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα μοριακά τεστ και σιγά σιγά να αποκτήσουμε αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων” κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις