Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεύτερο κύμα κορονοϊού – Ελλάδα: Τι προβλέπει ο καθηγητής Σαρηγιάννης
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερο κύμα κορονοϊού – Ελλάδα: Τι προβλέπει ο καθηγητής Σαρηγιάννης

Δεύτερο κύμα κορονοϊού - Ελλάδα: Εξέφρασε την διαφωνία του στο να ανοίξουν τα δημοτικά καθώς τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να τηρήσουν αυστηρά μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Δεύτερο κύμα κορονοϊού – Ελλάδα: Σχολιάζοντας το σχέδιο για την άρση των περιορισμών ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και όπως είπε θα πρέπει στην τρίτη φάση να ανοίξουν επιχειρήσεις εστίασης και κέντρα αναψυχής για να περιοριστεί η επιδημιολογική εξάπλωση. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Εξελίξεις”, είπε ότι αν η Ελλάδα καθυστερούσε μια εβδομάδα στη λήψη μέτρων θα είχαμε 4 φορές περισσότερους ασθενείς που θα είχαν εισαχθεί σε ΜΕΘ και διπλάσιους θανάτους.

Ο καθηγητής ο οποίος συνεργάζεται με 3 ιταλικά πανεπιστήμια, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν πιο ασφαλές, η άρση των περιοριστικών μέτρων να ξεκινούσε μια εβδομάδα αργότερα στις 11 Μαΐου, καθώς όπως υποστήριξε αν η ολική άρση των μέτρων επεκταθεί μέχρις τις 11 Ιουλίου, εκτιμά ότι το 2ο επιδημικό κύμα του κορονοϊού στη χώρα μας θα καθυστερήσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Σχολιάζοντας το σχέδιο για την άρση των περιορισμών εκτίμησε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και όπως είπε θα πρέπει στην Τρίτη φάση να ανοίξουν επιχειρήσεις εστίασης και κέντρα αναψυχής για να περιοριστεί η επιδημιολογική εξάπλωση. Αναφερόμενος στα σχολεία είπε ότι καλώς ξεκινούν τα μαθήματα στην Γ Λυκείου, αλλά εξέφρασε την διαφωνία του στο να ανοίξουν τα δημοτικά καθώς τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να τηρήσουν αυστηρά μέτρα προσωπικής υγιεινής και μπορεί να νοσήσουν ή ακόμα και να μεταδώσουν το ιό, καθώς συνήθως είναι ασυμπτωματικά κρούσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις