Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Πιγκουίνοι αγάπη: Καλλιτέχνης απαθανατίζει μια συγκλονιστική στιγμή
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πιγκουίνοι αγάπη: Καλλιτέχνης απαθανατίζει μια συγκλονιστική στιγμή

Πιγκουίνοι αγάπη: Ο Tobias Baumgaertner δημοσίευσε την πιο συγκινητική εικόνα στο ζωικό βασίλειο.

Πιγκουίνοι αγάπη: Πολλές φορές κάποια περιστατικά αποτυπώνουν με τον πιο εύστοχο και συγκινητικό τρόπο το τι σημαίνει αγάπη, ενσυναίσθηση, φιλία, συμπόνια. Αίσθηση προκαλεί ότι τέτοια πολύτιμα περιστατικά διαδραματίζονται όχι μόνο μεταξύ των ανθρώπων αλλά και μεταξύ εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου, όπως συνέβη πρόσφατα με το στιγμιότυπο που απαθανάτισε με το φακό του ο Αυστραλός φωτογράφος, Tobias Baumgaertner. Συγκεκριμένα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram μοιράστηκε πρόσφατα ένα συγκινητικό πλάνο δύο χήρων πιγκουίνων που κοιτούν πάνω από τον ορίζοντα της Μελβούρνης και κρατά ο ένας τον άλλον αγκαλιά για να παρηγορηθούν. Ένα πλάνο που αν μη τι άλλο στοιχηματίζουμε ότι όσο σκληρός κι αν είναι κάποιος, δεν θα μπορέσει να μείνει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτή την εικόνα.Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε όλη την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτή την τρυφερή εικόνα.

«Πέρασα τρεις νύχτες σε  αυτήν την αποικία πιγκουίνων έως ότου μπόρεσα να βρω αυτήν την εικόνα. Οι πιγκουίνοι κινούνται συνεχώς, τρίβοντας ο ένας στην πλάτη του άλλου και καθαρίζοντας ο ένας τον άλλο, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να τραβήξω ένα πλάνο. Αλλά τα κατάφερα να είμαι τυχερός και να αιχμαλωτίσω αυτή τη σπάνια στιγμή. Ελπίζω να απολαύσετε αυτή την στιγμή όσο και εγώ», εκμυστηρεύτηκε ο καλλιτέχνης στους διαδικτυακούς ακόλουθούς του, προσθέτοντας: «Ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι  δύο πιγκουίνοι  φρόντιζαν ο ένας τον άλλο ξεχώριζε από ολόκληρη την αποικία. Ενώ όλοι οι άλλοι πιγκουίνοι κοιμόντουσαν ή έτρεχαν τριγύρω, αυτοί οι δύο φαινόταν να στέκονται εκεί και να απολαμβάνουν κάθε δευτερόλεπτο που ήταν  μαζί, κρατώντας ο ένας τον άλλον. Ο πόνος τους έφερε μαζί. Υποθέτω ότι μερικές φορές βρίσκεις αγάπη όταν την περιμένεις. Είναι προνόμιο να αγαπάς πραγματικά κάποιον, και είναι παράδεισος όταν σε αγαπούν και αυτοί».

Πιγκουίνοι: Από τα πιο πιστά και ρομαντικά πλάσματα του ζωικού βασιλείου

Οι πιγκουίνοι είναι υπέροχα πλάσματα, όχι μόνο στην εμφάνισή τους αλλά και στους τρόπους τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κοινωνικά και οικογενειακά έχουν πολλές συνήθειες, παράδοξες για το ζωικό βασίλειο γενικότερα. Μία από αυτές έχει να κάνει με την επιλογή της συντρόφου. Γιατί οι άνθρωποι μπορεί να προσφέρουν λουλούδια και κοσμήματα στην σύντροφό τους, κάνοντας πρόταση γάμου, αλλά οι πιγκουίνοι δίνουν… βότσαλα! Ο αρσενικός πιγκουίνος ψάχνει ολόκληρη την παραλία για το τέλειο βότσαλο και στη συνέχεια το προσφέρει στην καλή του, την οποία έχει επιλέξει για να κάνει μαζί της οικογένεια. Συγκεκριμένα το αφήνει στα πόδια του θηλυκού και εάν εκείνη το πάρει και το βάλει στη φωλιά της σημαίνει ότι δέχεται την πρότασή του, ενώ εάν το αγνοήσει εκείνος πρέπει να ψάξει για άλλη… μαμά για τους απογόνους του.

Τα βότσαλα, μάλιστα, είναι τόσο σημαντικά για τους πιγκουίνους που τα αρσενικά δίνουν μάχη συχνά μεταξύ τους προκειμένου να κάνουν την πιο ωραία επιλογή. Είναι σύμβολα αγάπης και χρησιμεύουν επίσης ως ειλικρινή δώρα μεταξύ τους. Διαφορετικές φυλές πιγκουίνων συναντιούνται και ζευγαρώνουν σε άγρια και διαφορετικά κλίματα σε όλο τον κόσμο, αλλά όλοι μοιράζονται τον ίδιο στόχο: Να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερους απογόνους. Τι πιο υπέροχο από το να πολλαπλασιάζονται αυτά τα ξεχωριστά πλάσματα, κάνοντας τον κόσμο μας ακόμη πιο όμορφο, πιο ελπιδοφόρο και αισιόδοξο, αφού ενσαρκώνουν σε όλο της το μεγαλείο, το πραγματικό νόημα της αληθινής αγάπης!

Δείτε ακόμη

Λιοντάρια, πιγκουίνοι, πούμα εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη απουσία

Μία ξεχωριστή… ιστορία: Πιγκουίνος ταξιδεύει για να βλέπει τον… ψαρά – «μπαμπά» του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις