Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπιλ Γκέιτς – κορονοϊός: Απαισιοδοξία για την επόμενη φάση
ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς – κορονοϊός: Απαισιοδοξία για την επόμενη φάση

Μπιλ Γκέιτς - κορονοϊός: Στο άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα αποκλειστικά στο capital.gr, οι περισσότερες θεραπείες θα αποτύχουν, γράφει ο Γκέιτς.

Μπιλ Γκέιτς – κορονοϊός: Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, σε ένα μακροσκελές άρθρο του, περιέγραψε την απαισιόδοξη εικόνα της επόμενης φάσης της πανδημίας. Στο άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στο capital.gr, οι περισσότερες θεραπείες θα αποτύχουν, γράφει ο Γκέιτς, άλλες όμως όπως αυτές που χρησιμοποιούν αντισώματα και πλάσμα ίσως δώσουν φιλόδοξα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές. Άλλες θεραπείες, όπως η υδροξυχλωροκίνη, φαίνεται να προσφέρει μέτρια αποτελέσματα στην καλύτερη περίπτωση, όπως σημειώνει. Εξαιρετικά σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση της πανδημίας, όπως γράφει, θα αποτελέσουν οι νέες διαγνωστικές εξετάσεις, οι κλινικές δοκιμές, καθώς και τα ψηφιακά εργαλεία για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την εξάπλωση του ιού σε εθνικό επίπεδο.

Η διαδικασία δημιουργίας ενός ασφαλούς εμβολίου -η οποία διαρκεί συνήθως πέντε χρόνια- θα επιταχυνθεί, αλλά ο εμβολιασμός του παγκόσμιου πληθυσμού θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες παραγωγής, οι οποίες πιθανότατα θα δρομολογηθούν από τη ζήτηση, σύμφωνα με τον Γκέιτς. Όπως σημειώνει, το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο, υπογραμμίζει, καθώς “κάθε μήνας που απαιτείται για τη μελέτη του εμβολίου είναι ένας μήνας χαμένος για την οικονομία”.

Και προσθέτει πως ενώ περιμένουμε το εμβόλιο, οι χώρες θα πρέπει να προωθούν δραστηριότητες “που ωφελούν την οικονομία και την ανθρώπινη ευημερία, με μικρό ρίσκο εξάπλωσης της ασθένειας”, μια τακτική που θα προκύψει μετά από δοκιμές και αποτυχίες. “Το οικονομικό κόστος για την ανάσχεση της πανδημίας είναι άνευ προηγουμένου… Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών που περιορίζουν τις δραστηριότητες. Όταν οι άνθρωποι ακούνε ότι μια μολυσματική ασθένεια εξαπλώνεται ευρέως, αλλάζουν τη συμπεριφορά τους. Δεν υπήρξε ποτέ ως επιλογή να έχουμε την ισχυρή οικονομία του 2019 το 2020 “, έγραψε ο Γκέιτς.

Δείτε ακόμη

Παρέμβαση Μπιλ Γκέιτς: Οι 3 τρόποι για να νικήσει η ανθρωπότητα τον Covid 19

Μπιλ Γκέιτς: Παραδειγματιστείτε από το “Greece from home”

“Ευχαριστώ Μπιλ Γκέιτς” – Ο Ρέτσος “απαντά” σε όσα είπε για την Ελλάδα ο ιδρυτής της Microsoft

Μπιλ Γκέιτς το 2015: “Μια επιδημία κορωνοϊού μπορεί να αφήσει μεγαλύτερη καταστροφή από τους πυραύλους”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις