Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Τσιόδρας – Χαρδαλιάς live
63 ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Τσιόδρας – Χαρδαλιάς live

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Στα 2.506 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλα 16 το τελευταίο 24ωρο.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Στα 2.506 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν, 16 νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 130. Διασωληνωμένοι παραμένουν 47 άνθρωποι, με την ενδιάμεση ηλικία του να είναι τα 67 έτη. Το 88% έχει υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, 63 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Αν παραμείνουν έτσι τα δεδομένα, ο ιός δεν θα αλλάξει μορφή μέσα στο επόμενο διάστημα και πλέον ευελπιστούμε στο μέλλον σε ένα εμβόλιο. Μέχρι σήμερα παγκοσμίως υπάρχουν 2.760.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη, 762.000 ανέρρωσαν.

Χαρδαλιάς: Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε – Να μην ετοιμάζονται κάποιοι για εκδρομή την Πρωτομαγιά

– Παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων στα δύο μητροπολιτικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ας μην ετοιμάζονται κάποιοι για εκδρομή την Πρωτομαγιά

– Η Ελλάδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και προσήλωση και δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το στόχο της

– Δεν θα γίνεται αποδεκτή η μη τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής

Συνολικά 38 άτομα (21 ασθενείς και 17 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) της κλινικής «Ταξιάρχαι» έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν αποβιώσει τρεις ασθενείς. Οι δύο ως νοσηλευόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και ένας την Πέμπτη το πρωί (2.00) αιφνιδίως, ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός κατά τη δειγματοληψία στην κλινική, αλλά θετικός στον ιό.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «από τον έλεγχο που έχει γίνει μέχρι σήμερα (25 Απριλίου, 15:00) από τον ΕΟΔΥ έχουν προκύψει τα ακόλουθα:

Σύνολο δειγμάτων που ελέγχθηκαν από ΕΟΔΥ: 284

Θετικά: 31 (31/284)

Θετικό προσωπικό κλινικής (μόνιμο και αποκλειστικές): 16

Ασθενείς: 15

Ασθενείς που η διάγνωσή τους έγινε σε μονάδες υγείας: 6

Προσωπικό που η διάγνωση του έγινε σε μονάδες υγείας: 1 νοσηλευτής

4 Μαΐου σηκώνουν ρολά μικρά μαγαζιά και κομμωτήρια

Στις 4 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, ορισμένα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Σε όλα θα ισχύσουν αυστηροί όροι για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως είναι η αποφυγή συνωστισμού, η απόσταση μεταξύ των πελατών με τους υπαλλήλους.

Μπαίνουν σε πλήρη λειτουργία τα Μέσα Μεταφοράς

Στα μέσα Μαΐου αναμένεται να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία τα Μέσα Μαζικής Μεταφορά τα οποία την περίοδο της καραντίνας λειτουργούσαν με το 60% του προσωπικού. Ωστόσο τα μέτρα υγειονομικής προστασίας θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά. Κανείς δεν θα μπαίνει από την μπροστινή πόρτα του λεωφορείου ή του τρόλεϊ, θα υπάρχει απόσταση ασφαλείας του οδηγού με τους επιβάτες, όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες, ενώ ο αριθμός των επιβατών θα είναι σαφώς μικρότερος για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Καφέ – εστιατόρια σε ανοικτούς χώρους

Την ίδια περίοδο, μέσα Μαΐου, αναμένεται να ανοίξουν μετά από περίπου ένα μήνα οι καφετέριες και τα εστιατόρια που χρησιμοποιούν μόνο τους εξωτερικούς χώρους. Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν αυστηρά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας, με τα τραπεζοκαθίσματα να είναι σαφώς λιγότερα για να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών και οι υπάλληλοι θα έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τον Ιούνιο ανοίγουν τα πολυκαταστήματα

Στην περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξουν πισωγυρίσματα, τον Ιούνιο θα μπει σε εφαρμογή η δεύτερη φάση της άρσης των μέτρων με την σταδιακή επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, τα πολυκαταστήματα, πολιτιστικοί χώροι, τα μουσεία και τα τουριστικά καταλύματα προκειμένου να σώσουν την καλοκαιρινή σεζόν η οποία ουσιαστικά έχει χαθεί.

Αγώνες στα μέσα Ιουνίου

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι αγώνες της Super League οι οποίοι θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αγώνες του ποδοσφαίρου και του κυπέλλου. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, με αντικείμενο το σχεδιασμό των βημάτων για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η στήριξη του κινήματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, στο πρώτο κύμα άρσης των σημερινών περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους.

Δείτε ακόμη

Συγκίνηση: Η Πρωτοψάλτη τραγούδησε στο προσωπικό του “Ευαγγελισμού” – Στάση και στο Μαξίμου
Οι ημερομηνίες “επιστροφής” – Πότε θα αρθεί το μήνυμα στο 13033
Μπιλ Γκέιτς: Η (εντελώς) απαισιόδοξη ματιά για την επόμενη μέρα
Ζημιές 7.719 ευρώ στο Κ.Υ. Σχηματαρίου από συγγενείς θύματος του κορονοϊού
Η κ. Αρβελέρ στους Πρωταγωνιστές: Δεν μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο από τον Μητσοτάκη
Viral: Οι “μάχες” του προέδρου της Ν. Αφρικής να βάλει τη μάσκα (vid)
Το μεγάλο ρίσκο: Δέκα κρίσιμα ερωτήματα για την μετά Covid 19 εποχή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις