Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αγγλία κορονοϊός: Εγκαινιάστηκε το νέο νοσοκομείο Νάιτινγκεϊλ με 4.000 κρεβάτια
ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία κορονοϊός: Εγκαινιάστηκε το νέο νοσοκομείο Νάιτινγκεϊλ με 4.000 κρεβάτια

Αγγλία κορονοϊός: Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ταμπλόιντ, στο νοσοκομείο, ως τώρα έχουν νοσηλευτεί μόλις 40 άτομα.

Αγγλία κορονοϊός: Καθώς τα συνολικά κρούσματα στην Αγγλία υπολογίζονται στα 129,044 και οι θάνατοι στους 17, 337, εγκαινιάστηκε στις 16 Απριλίου, το νοσοκομείο Νάιτινγκεϊλ το οποίο και άνοιξε στις 7 Απριλίου. Από τότε έχουν περάσει αρκετές ημέρες και αντί το νοσοκομείο να έχει γεμίσει τα 4.000 κρεβάτια του, μοιάζει εγκαταλελειμμένο. Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ταμπλόιντ, στο νοσοκομείο, που δημιουργήθηκε με σκοπό να νοσηλευτούν 4.000 άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ως τώρα έχουν νοσηλευτεί μόλις 40 άτομα. Ο αριθμός είναι πολύ μικρός αν αναλογιστεί κανείς ότι η Βρετανία μετρά το τελευταίο δεκαήμερο τα περισσότερα θύματα σε καθημερινή βάση, σε όλη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι εργασίες για την λειτουργία του έγιναν γρήγορα. Ωστόσο, υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα: δεν υπάρχουν νοσηλεύτριες για να καλύψουν τις θέσεις του προσωπικού. Έτσι, το προσωρινό νοσοκομείο στο ExCeL Centre έχει μεν 4.000 κρεβάτια για ασθενείς, αλλά χωρίς προσωπικό, έχουν μείνει και τα κρεβάτια άδεια. Η διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάζεται να απορρίψει την διακομιδή ασθενών εκεί, μεταξύ των οποίων 50 που είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Από αυτούς, οι 30 είναι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία του Λονδίνου. Συνολικά 41 ασθενείς έχουν περάσει την πόρτα του νοσοκομείου όπως αναφέρει η Guardian. Από αυτούς, οι πέντε έχασαν τη ζωή τους, ενώ επτά είδαν την υγεία τους να βελτιώνεται.

«Υπάρχουν γιατροί για να καλυφθούν οι ανάγκες, δεν υπάρχουν νοσηλεύτριες»

Με χιλιάδες κρεβάτια να μένουν άδεια, υπάρχει μεγάλη ανησυχία πως το νοσοκομείο, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, καθώς έχει πάρει και ιατρικό εξοπλισμό από άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. «Υπάρχουν γιατροί για να καλυφθούν οι ανάγκες, όμως δεν υπάρχουν νοσηλεύτριες. Δουλεύουν σε άλλα νοσοκομεία και τις μεταφέρουν από το ένα στο άλλο. Δεν υπάρχει επιπλέον προσωπικό για να δουλέψουμε και αυτό είναι πρόβλημα», είπε μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου.

Μάλιστα τέθηκαν και θέματα αξιοπιστίας του νοσοκομείου, καθώς 20 ασθενείς φέρονται να απορρίφθηκαν γιατί ήταν υπερβολικά άσχημη η κατάσταση της υγείας τους, όπως αποκάλυψαν έγγραφα τα οποία επικαλείται ο Guardian. Ο επικεφαλής του NHS στην Αγγλία ωστόσο, Σερ Σάιμον Στίβενς, τόνισε όταν άρχισε η δημιουργία του προσωρινού νοσοκομείου, πως πρόκειται για «επείγουσα εγκατάσταση φιλοξενίας ασθενών προκειμένου να τους σώσουμε όταν τα υπόλοιπα νοσοκομεία μείνουν χωρίς κρεβάτια».

Δείτε ακόμα

Απίστευτη επιπλοκή: Μαύρισε το δέρμα γιατρών που προσβλήθηκαν από κορονοϊό

Συνεχίζει τα άθλια παιχνίδια ο Ερντογάν – Νέα προκλητική απάντηση στην Ελλάδα

Αντιμέτωπος με ένα χάος ο Τραμπ: Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια άνεργοι, διαδηλώσεις

«Σύγχυση» για την κατάσταση υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν – Σεούλ και Πεκίνο απαντούν στα «σενάρια»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις