Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 400 ευρώ άνεργοι αίτηση: Πότε αναμένεται η πληρωμή στους δικαιούχους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

400 ευρώ άνεργοι αίτηση: Πότε αναμένεται η πληρωμή στους δικαιούχους

400 ευρώ άνεργοι αίτηση: Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, σε αυτήν, μπορούν να εισέλθουν οι 168.000 μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις.

400 ευρώ άνεργοι αίτηση: Διευκρινίσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε μακροχρόνια ανέργους, έδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης σε συνέντευξή του. Όπως είπε μιλώντας στο Mega την Πέμπτη 23 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα. Η πλατφόρμα, θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 3 Μαΐου. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, σε αυτήν, μπορούν να εισέλθουν οι 168.000 μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι συγκεκριμένοι μπορούν, είτε να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους είτε να επιβεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν το ΙΒΑΝ είτε να μην προβούν σε καμία ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη για την καταβολή των 400 ευρώ. Ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι, όσοι είναι άνεργοι από την 1η Απριλίου 2019 έως τις 16 Απριλίου 2020. Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, από το σύνολο των 168.000 μακροχρόνια ανέργων, οι 90.000 έχουν ήδη στοιχεία ΙΒΑΝ καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ και 78.000 δεν έχουν.

Οι προϋποθέσεις για το επίδομα

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται μετά από έλεγχο στο Μητρώο εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Για κάθε δικαιούχο πρέπει να πληρούν τα παρακάτω στοιχεία:

α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το Μητρώνυμο.

β) Ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών.

γ) Ο αριθμός Μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ).

δ) Ο αριθμός φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

ε) Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Δείτε ακόμα

160.000 νέοι δικαιούχοι των 800 ευρώ 

Πότε και με ποιο τρόπο θα πάρουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά

Σε θετικό έδαφος επανήλθε η τιμή του αμερικανικού αργού

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους μέχρι αρχές Μαΐου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις