Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κορονοϊός μάσκα: Πώς να μην θολώνουν τα γυαλιά μας
PLUS

Κορονοϊός μάσκα: Πώς να μην θολώνουν τα γυαλιά μας

Κορονοϊός μάσκα: Σημαντικό ρόλο παίζει η δομή του προσώπου μας, όπως και η θερμοκρασία του σώματός μας.

Κορονοϊός μάσκα: Η ζεστή ανάσα που ξεφεύγει από το πάνω μέρος της μάσκας που φοράμε αυτές τις μέρες λόγω του κορονοϊού, αναπόφευκτα θολώνει τους φακούς των γυαλιών και κάνει δύσκολο το να δούμε. Παρόλα αυτά υπάρχουν λύσεις. Τα αποτελέσματα, βεβαίως, μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με το είδος και τη μορφή της μάσκας. Ακόμα, σημαντικό ρόλο παίζει και η δομή του προσώπου μας, όπως και η θερμοκρασία του σώματος. Πρέπει λοιπόν για αρχή να πλύνουμε τους φακούς μας με σαπουνόνερο.

«Αμέσως προτού φορέσουμε την μάσκα προσώπου, να πλύνουμε τους φακούς μας με σαπουνόνερο. Στη συνέχεια, να τους αφήσουμε να στεγνώσουν στον αέρα. Μπορούμε ακόμα να τους στεγνώσουμε ελαφρά με ένα μαλακό χαρτομάντηλο πριν τους ξαναφορέσουμε. Τώρα οι φακοί δεν θα πρέπει να θολώνουν όταν η μάσκα προσώπου είναι φορεμένη», αναφέρει μια έρευνα του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών της Αγγλίας.

Η πρόταση από το Αστυνομικό Τμήμα του Τόκιο

Το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Τόκιο προτείνει: αν το πάνω μέρος της μάσκας μας ακουμπά χαλαρά, απλά να το αναδιπλώσουμε πριν τη φορέσουμε. Αυτό δεν ισχύει για τις μάσκες που έχουν μεταλλική «μύτη», αλλά έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε επιπλέον χώρο για την αναπνοή μας έτσι ώστε να «δραπετεύσει» από τη μάσκα προτού έρθει σε επαφή με τα γυαλιά μας. Το μόνο αρνητικό σ’ αυτή τη μέθοδο είναι ότι μειώνει το μέγεθος της μάσκας μας. Τα άκρα της μάσκας θα πρέπει να εφάπτονται άνετα και να καλύπτουν την μύτη και το στόμα μας.

Γι’ αυτό, αν η συγκεκριμένη μέθοδος απειλεί τη ασφάλειά μας, ας δοκιμάσουμε κάποια άλλη μέθοδο. Επιπρόσθετα, μπορούμε να συνδέσουμε ένα διπλωμένο χαρτομάντιλο μέσα στο πάνω μέρος της μάσκας μας. Αυτή η μέθοδος του διπλωμένου χαρτομάντηλου μέσα στη μάσκα σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου ακριβώς πάνω από τη μύτη βοηθά στο να απορροφηθεί η υγρασία από την ανάσα μας παρεμποδίζοντας τη συμπύκνωση.

Τι συνιστά ο ΠΟΥ

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να θυμόμαστε την σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι οι μάσκες μπορούν να είναι αποτελεσματικές μόνο όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με σωστό πλύσιμο χεριών. Κι αν φοράμε μάσκα θα πρέπει να ξέρουμε πώς να τη φοράμε και να τη διαθέτουμε σωστά. Τέλος, θα πρέπει να ακολουθούμε όλα τα πρωτόκολλα και να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις από το σπίτι μας εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητες.

Δείτε ακόμα

Η κορμάρα Ελένη Πετρουλάκη προτείνει ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι

Στο «κόκκινο» η ψυχική υγεία των ανθρώπων λόγω καραντίνας

Covid – 19: Πιο επικίνδυνα τα χαρτονομίσματα από τα κέρματα για την μετάδοση του ιού

Κορονοϊός: ”Tips” για καλή άμυνα και γερό ανοσοποιητικό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις