Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μέτρα – κορονοϊός: Τα «μυστικά» για καλή άμυνα του οργανισμού
PLUS

Μέτρα – κορονοϊός: Τα «μυστικά» για καλή άμυνα του οργανισμού

Μέτρα - κορονοϊός: Με αυτόν τον τρόπο θωρακίζουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και κλείνουμε την πόρτα στον Covid-19.

Μέτρα – κορονοϊός: Kαθώς συνεχίζεται η πανδημία της νόσου COVID-19 καθίσταται περισσότερο σημαντική η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Οι συνεργαζόμενοι με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία επιστήμονες, μάς προτείνουν τα μέσα για να το επιτύχουμε, δεδομένου ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ούτε εμβόλια ούτε εγκεκριμένες θεραπείες για να καταπολεμήσουμε τον νέο ιό. Για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα λοιπόν εστιάζουμε σε τρεις διαφορετικούς άξονες.

Το πρώτο βήμα είναι η άσκηση η οποία έχει αντιφλεγμονώδη οφέλη και προάγει την κυτταρική ανάπλαση και επανόρθωση. Επίσης συμβάλλει στην καλή ψυχική κατάσταση και τη μείωση του στρες. Πρόσφατη έρευνα 1002 ατόμων που δημοσιεύθηκε στην British Journal of Sports Medicine έδειξε ότι όσοι αθλούνταν τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα μείωναν σχεδόν κατά 50% τις πιθανότητες να κρυολογήσουν συγκριτικά με όσους έκαναν κυρίως καθιστική ζωή, ενώ όσοι έκαναν κρυολόγησαν είχαν πιο ήπια συμπτώματα.

Σωστή διατροφή και καλός ύπνος

Λόγω των συνθηκών όμως μπορεί να χρειαστεί να αθληθούμε πιο περιορισμένα, στο σαλόνι ή την κουζίνα λόγου χάρη, ωστόσο δεν πρέπει να το αμελήσουμε. Η σωστή διατροφή είναι εξίσου σημαντική δεδομένου ότι το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος εδράζεται στο μικροβίωμα του στομάχου. Τα υγιεινά τρόφιμα μπορεί να είναι πάνω κάτω γνωστά, αλλά αξίζει να αναφερθούν και να ενταχθούν στο ημερήσιο διαιτολόγιό μας. Πρόκειται για τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα εσπεριδοειδή, τους ξηρούς καρπούς, τα μούρα, τα ψάρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης τα πλούσια σε βιταμίνες Α, C και E τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο) και το σκόρδο!

Σημειώνεται ότι η κατανάλωση σκόρδου, ιδιαίτερα ωμού, σχετίζεται με την εξόντωση των βακτηρίων και την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο ποιοτικός ύπνος και η ανάπαυση είναι το άλλο σημαντικό κριτήριο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι όσοι κοιμούνται επαρκώς έχουν πολύ πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα συγκριτικά με όσους κοιμούνται ανεπαρκώς.

Δείτε ακόμα

Νέα έρευνα για τον κορονοϊό: Ο ιός μεταδίδεται μέρες πριν την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων

Ειδικοί συνιστούν την σωστή μέθοδο για το στέγνωμα των χεριών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις