Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γέννησε με κορωνοϊό: Νεκρή 28χρονη νοσοκόμα στην Βρετανία – Επέζησε το μωρό της
ΚΟΣΜΟΣ

Γέννησε με κορωνοϊό: Νεκρή 28χρονη νοσοκόμα στην Βρετανία – Επέζησε το μωρό της

Γέννησε με κορωνοϊό: Σύμφωνα με αναφορές, η κατάσταση της γυναίκας έδειξε ότι βελτιώνεται πριν επιδεινωθεί.

Γέννησε με κορωνοϊό: Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη Βρετανία, όταν μια έγκυος νοσοκόμα 28 ετών εξέπνευσε λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού. Ωστόσο οι γιατροί της έκαναν καισαρική. Το κοριτσάκι που γέννησε επέζησε και νοσηλεύεται, σύμφωνα με το Channel 4. Άγνωστο παραμένει αν είναι θετικό στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με αναφορές, η κατάσταση της γυναίκας έδειξε ότι βελτιώνεται πριν επιδεινωθεί. Θεωρείτο δε πολύ καλή νοσηλεύτρια. Ο επικεφαλής του ιδρύματος που εργαζόταν η νοσοκόμα έστειλε ένα εσωτερικό email που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για την τραγωδία, σημειώνοντας ότι η απόφαση να προχωρήσουν εκτάκτως σε καισαρική ελήφθη αφότου η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Μάλιστα χαρακτήρισε «αχτίδα φωτός σε αυτή την πολύ σκοτεινή στιγμή» την επιβίωση του βρέφους. Με βάση τα στοιχεία, τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας πέθαναν επειδή νόσησαν από κορωνοϊό. Η κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο για τις ελλείψεις στον κατάλληλο εξοπλισμό. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στο μεταξύ δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει για κάθε εργαζόμενο του εθνικού συστήματος υγείας την ακριβή αιτία θανάτου.

Lockdown για άλλες 3 βδομάδες στην Βρετανία

Τα κρούσματα συνολικά στην Βρετανία ανέρχονται στα 108,692 ενώ οι θάνατοι στους 14, 576. Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε λίγες μέρες πριν, την παράταση του lockdown για τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες. Η επιδημία του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να φτάνει στο αποκορύφωμά της, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αρθεί το lockdown, διότι ο ιός θα «κινηθεί ανεξέλεγκτα» εάν η κυβέρνηση χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, είχε προειδοποιήσει ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

«Νομίζουμε ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουμε μια αλλαγή», δήλωσε ο Χάνκοκ. «Ενώ έχουμε δει να σταθεροποιείται ο αριθμός των κρουσμάτων, και ευτυχώς να σταθεροποιείται ο αριθμός των θανάτων, αυτό δεν έχει αρχίσει ακόμα να υποχωρεί». «Εάν απλά προχωρούσαμε σε άρση όλων των μέτρων τώρα, ο ιός θα ήταν ανεξέλεγκτος και πάλι και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», τόνισε ο Χάνκοκ.

Δείτε ακόμα

Επέζησε από επιδημία χολέρας, εμφράγματα, Ολοκαύτωμα και πέθανε από τον ιό

Οι ήρωες της πρώτης γραμμής – Συγκλονιστικό βίντεο από νοσοκομεία όλου του κόσμου

Πρόταση Σόιμπλε να μειωθούν οι καλοκαιρινές διακοπές των μαθητών

Emirates: Εξετάσεις αίματος σε επιβάτες πριν την πτήση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις