Αθήνα

°C

Κυριακή

16

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Emirates – εξετάσεις αίματος: Έλεγχοι στους επιβάτες πριν ταξιδέψουν
ΚΟΣΜΟΣ

Emirates – εξετάσεις αίματος: Έλεγχοι στους επιβάτες πριν ταξιδέψουν

Emirates - εξετάσεις αίματος: Οι εξετάσεις γίνονται με σκοπό τον εντοπισμό αντισωμάτων στο ανοσοποιητικό τους.

Emirates – εξετάσεις αίματος: Εξετάσεις αίματος σε επιβάτες πριν από προγραμματισμένες πτήσεις ξεκίνησαν να κάνουν οι αερογραμμές «Emirates», όπως μεταδίδει το CNN. Τουλάχιστον μέχρι να ανακαλυφθεί κάποιο εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό, οι αερογραμμές «Emirates», προέβησαν σε αυτή την κίνηση, στο πλαίσιο της προστασίας και της ασφάλειας των ταξιδιωτών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι πρώτες αιματολογικές εξετάσεις έγιναν προχθές , στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, σε επιβάτες πτήσης με προορισμό την Τυνησία. Οι αιματολογικές εξετάσεις διενεργήθηκαν από την Αρχή Δημόσιας Υγείας του Ντουμπάι, στο Τερματικό 3, εκεί όπου άλλοτε οι επιβάτες έκαναν check-in. Τα αποτελέσματα είχαν βγει σε δέκα λεπτά.

H εταιρεία «Emirates» ισχυρίζεται πως είναι η πρώτη παγκοσμίως που πραγματοποιεί τέτοιους ελέγχους και σύντομα θα τους επεκτείνει και για άλλους προορισμούς. «Εργαζόμαστε για μεγαλύτερης κλίμακας τεστ στο μέλλον, με επέκτασή τους σε άλλες πτήσεις», όπως ανακοίνωσε ο Αντέλ Αλ Ρέντα, διευθύνων σύμβουλος της «Emirates». «Αυτό θα μας επιτρέψει να κάνουμε επιτόπου εξετάσεις παρέχοντας άμεσα αποτελέσματα στους επιβάτες της Emirates που ταξιδεύουν σε χώρες που απαιτούν πιστοποιητικά για την νόσο COVID-19».

Πώς βοηθάει η παρουσία ή μη, αντισωμάτων

Σύμφωνα με το CNN, δεν έγινε γνωστό εάν υπήρξαν πελάτες που τελικά δεν επιβιβάστηκαν αφότου βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Τα τεστ, όπως διευκρίνισε η εταιρεία, δεν γίνονται για την διάγνωση κάποιας ενεργού μόλυνσης κορωνοϊού, αλλά για τον εντοπισμό αντισωμάτων στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η παρουσία συγκεκριμένου τύπου αντισωμάτων θα σήμαινε ότι κάποιος έχει εκτεθεί στον ιό στο παρελθόν.

Aπό την πλευρά τους, οι αερογραμμές «Etihad Airways», που εδρεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσαν πως θα δοκιμάσει σημεία «αυτο-εξέτασης» στα γραφεία της στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, στο τέλος Απριλίου. Εκεί θα καταγράφονται η θερμοκρασία και οι καρδιακοί παλμοί με τους επιβάτες να ενημερώνονται για το κατά πόσο ενδέχεται να παρουσιάζουν τα πρώτα ήπια και ύποπτα συμπτώματα της νόσου.

Με τον στόλο μεγάλων αερογραμμών σε όλο τον κόσμο να παραμένει καθηλωμένος στο έδαφος, τα αεροδρόμια σε πολλές χώρες είναι κλειστά για πτήσεις από το εξωτερικό. Στην ανάλυσή της, Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών υπολογίζει πως η πανδημία θα οδηγήσει σε απώλειες 314 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, πτώση 55% σε σύγκριση με τα έσοδα του 2019.

Δείτε ακόμα

Στην Κίνα τα “βλέμματα” μετά τα νέα νούμερα – Τι απαντά η Ουχάν

Και η Σλοβενία χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα από τις 20 Απριλίου

NYT: Η Ιβάνκα Τραμπ “έσπασε” την καραντίνα και πήγε στο εξοχικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ «ανοίγει» τις ΗΠΑ την 1η Μαΐου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις