Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι: Πώς να απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα και τους ρύπους
PLUS

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι: Πώς να απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα και τους ρύπους

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι: Κάνοντας έναν καθαρισμό προσώπου απομακρύνετε όλους τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται καθημερινά στην επιδερμίδα.

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι: Ο καθαρισμός προσώπου είναι μια από τις συνήθειες που δεν πρέπει να παραμελούμε. Διατηρεί την επιδερμίδα καθαρή, λεία, λαμπερή και υγιή, γεγονός που βοηθάει στη νεανική όψη, απομακρύνοντας το σμήγμα από τους φραγμένους πόρους του δέρματος. Κάνοντας λοιπόν έναν καθαρισμό προσώπου απομακρύνετε όλους τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται καθημερινά στην επιδερμίδα, καθώς και τα μαύρα στίγματα. Ο συνδυασμός των παρακάτω βημάτων οδηγεί στην διατήρηση του προσώπου καθαρού και έτοιμου να αναζωογονηθεί. Προλαμβάνει την ακμή, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ παράλληλα βοηθά στην ομοιόμορφη εφαρμογή των καλλυντικών και στην καλύτερη απορρόφηση των ευεργετικών συστατικών τους.

Η επιλογή του cleanser πρέπει να γίνεται με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου και με την προϋπόθεση ότι αφαιρεί ρύπους, μικρόβια και την περίσσεια λιπαρότητα. Δεν πρέπει να αφαιρεί μαζί και τα υγιή λιπίδια ή τους φυσικούς υγραντικούς παράγοντες της επιδερμίδας, γιατί τότε θα αφήσει το δέρμα ξηρό. Πριν προχωρήσεις στην εφαρμογή, πλένεις τα χέρια σου, ώστε να μην μεταφέρεις επιπλέον ρύπους και μικρόβια. Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι και να έχεις σαν κανόνα όταν ασχολείσαι με την επιδερμίδα του προσώπου σου, είναι ότι όλα γίνονται με μικρές, αργές κυκλικές κινήσεις των δακτύλων.

Κυκλικές κινήσεις & Ταμπονάρισμα

Ξεκινάμε από την περιοχή των ματιών. Πρέπει το καθαριστικό που έχεις επιλέξει να είναι και για την περιοχή των ματιών, διαφορετικά πρέπει να αγοράσεις ένα ειδικό για τα μάτια. Προχωρώντας στο υπόλοιπο πρόσωπο, απλώνεις το καθαριστικό που έχεις επιλέξει ξεκινώντας από την περιοχή του ντεκολτέ προς το λαιμό. Να θυμάσαι πως πρέπει να απολαμβάνεις τη διαδικασία, οπότε οι κινήσεις σου πρέπει να είναι αργές και χαλαρωτικές. Ξεπλένεις πάντα με χλιαρό ή κρύο νερό -όχι καυτό-, καθώς έτσι μπορεί να αφαιρεθούν τα υγιή λιπίδια της επιδερμίδας. Στεγνώνεις ταμπονάροντας -και όχι τρίβοντας- με μια καθαρή πετσέτα.

Δείτε ακόμα

Έρευνα: Επτά στους δέκα ασθενείς πάσχουν από το «σύνδρομο της εντατικής»

Εσύ ανήκεις στο 5% που το βρήκε; Ένα δύσκολο κουίζ για να τεστάρεις τον εαυτό σου

Εύκολες λύσεις για σωστό και γρήγορο καθάρισμα του φούρνου σας (vid)

Σωστή απολύμανση κινητού: Ειδικοί μάς ενημερώνουν πόσο ζουν τα μικρόβια στις συσκευές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις