Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία κορωνοϊός: «Ζεστό» χειροκρότημα σε γιατρούς και νοσηλευτές για το πολύτιμο έργο
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία κορωνοϊός: «Ζεστό» χειροκρότημα σε γιατρούς και νοσηλευτές για το πολύτιμο έργο

Βρετανία κορωνοϊός: Αλληλεγγύη προς αυτούς που δίνουν τη μάχη με τον Covid-19 θα δείξουν οι Βρετανοί.

Βρετανία κορωνοϊός: Οι Βρετανοί θα χειροκροτήσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας βγαίνοντας στις πόρτες και τα παράθυρά τους για μία ακόμη φορά σήμερα, στο εβδομαδιαίο «ραντεβού» τους για να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς όλους εκείνους πουν δίνουν μάχη με τον νέο κορωνοϊό. Στις 8 το βράδυ τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας), πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα για να επευφημήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας τους και το προσωπικό του. Στιγμιότυπα της πρωτοβουλίας από τις προηγούμενες εβδομάδες κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με την ετικέτα #ClapForCarers.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντομινίκ Ράαμπ αναμένεται να πάρει μέρος από την Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει την ανάρρωσή του από τη νόσο COVID-19. Το χειροκρότημα για τους επαγγελματίες υγείας έχει αναχθεί σε χαρακτηριστικό της ζωής υπό την καραντίνα στη Βρετανία, προσφέροντας στιγμές εθνικής ενότητας και απόδρασης από την απομόνωση και το στρες. Η δημόσια εκδήλωση της εκτίμησης προς το NHS συνδυάζεται με τη γενναιοδωρία, με ερασιτέχνες δρομείς, ποδοσφαιριστές ακόμα κι έναν 99χρονο βετεράνο του πολέμου να βρίσκονται μεταξύ εκείνων που συγκεντρώνουν εκατομμύρια λίρες για να στηρίξουν το σύστημα υγείας της χώρας τους.

Βρετανία: Οι νεκροί και τα κρούσματα

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασε τη ζωή του το τελευταίο 24ωρο από την θανατηφόρα πανδημία είναι 861, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των απωλειών σε 13.729. Από τους 861, οι 740 άφησαν την τελευταία πνοή τους στην Αγγλία, έχοντας ηλικία από 28 μέχρι και 103 ετών, ενώ 40 δεν είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα πριν προσβληθούν από τον ιό.

Όσο για τους υπόλοιπους 121 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, αυτοί καταγράφηκαν σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία. Επιπλέον, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 4.618, με αποτέλεσμα να ανέβει ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό σε 103.793 από τα 327.608 τεστ που έχουν γίνει. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αριθμός σηματοδοτεί ένα μαύρο ρεκόρ για την Μεγάλη Βρετανία, καθώς έγινε μόλις η έκτη χώρα στον κόσμο με πάνω από 100.000 κρούσματα.

Δείτε ακόμα

Ο αριθμός των νεκρών στην Ελβετία αυξάνεται, τα μέτρα… χαλαρώνουν

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» η Ιαπωνία – Προς κατάρρευση το σύστημα υγείας

Αμερική, η πλέον πληγείσα χώρα – Τρομακτικοί αριθμοί, με το βλέμμα στην οικονομία ο Τραμπ

Ιταλία: «Χαλαρώνουν» βήμα – βήμα τα μέτρα στην Βενετία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις