Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ νεκροί – κορονοϊός: Αμερική, η πλέον πληγείσα χώρα, με αριθμούς που τρομάζουν
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ νεκροί – κορονοϊός: Αμερική, η πλέον πληγείσα χώρα, με αριθμούς που τρομάζουν

ΗΠΑ νεκροί - κορονοϊός: Το όριο των 30.000 νεκρών από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασαν σήμερα οι ΗΠΑ, βάσει της καταμέτρησης σε πραγματικό χρόνο του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

ΗΠΑ νεκροί – κορονοϊός: O τραγικός απολογισμός των νεκρών από κορωνοϊό στις ΗΠΑ έσπασε πλέον το φράγμα των 30.000 ανθρώπων. Βάσει της καταμέτρησης σε πραγματικό χρόνο του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, οι ΗΠΑ αριθμούς πλέον πάνω από 30.000 θανάτους από τον ιό. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, 30.990 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την αρχή της πανδημίας. Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό νεκρών, μπροστά από την Ιταλία (με 21.645 νεκρούς), την Ισπανία (με 19.130 νεκρούς) και τη Γαλλία (με 17.167 νεκρούς).

Παρόλα αυτά, ο Τραμπ ανέφερε πως η χώρα έχει ξεπεράσει την κορύφωση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού και ότι η χώρα θα ετοιμαστεί για την επανέναρξη της οικονομίας, πράγμα που σημαίνει πως θα αρθούν και τα μέτρα εγκλεισμού. «Ο πόλεμος με τον αόρατο εχθρό συνεχίζεται, αλλά οι αριθμοί από κάθε γωνιά της χώρας, μας δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται», είπε ο Τραμπ που νωρίτερα προκάλεσε με την δήλωσή του πως θέλει τα βοηθήματα για τον κορωνοϊό να φέρουν την υπογραφή του. Τις τελευταίες ώρες, τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης δείχνουν μείωση εισαγωγών ασθενών από τις 2 Απριλίου αν και τα νούμερα είναι υπό αμφισβήτηση καθώς υπάρχουν υποθέσεις που δεν δηλώνονται στο σύστημα Υγείας.

Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί, όλοι μας

«Αυτή η ενθαρρυντική πρόοδος μας φέρνει σε πολύ ισχυρή θέση ώστε να οριστικοποιήσουμε τις οδηγίες προς τις πολιτείες ώστε να ξανανοίξει η χώρα», ανέφερε επίσης ο Τραμπ και ανήγγειλε πως θα παρουσιάσει την Πέμπτη «πολύ συναρπαστικές εξελίξεις». «Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι πολύ μεγάλη μέρα, θα μιλήσουμε με τους κυβερνήτες, θα έχουμε πληροφορίες για το άνοιγμα σε κάποιες. Θα ανοίξουμε ξανά πολιτείες, κάποιες πολύ πιο σύντομα από ό,τι άλλες. Ορισμένες πολιτείες μάλιστα θα μπορέσουν να επανέλθουν στην ομαλότητα πριν από την προθεσμία της 1ης Μαΐου», διαβεβαίωσε. «Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί, όλοι μας», έκρινε. Ο Τραμπ κατάφερε να προκαλέσει και πάλι αίσθηση με τις δηλώσεις του, καθώς απείλησε να κάνει χρήση του δικαιώματος να κλείσει τα δύο επιμελητήρια στο Κογκρέσο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις