Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανία νεκροί – κορονοϊός: Ασύλληπτο το μέγεθος της τραγωδίας
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία νεκροί – κορονοϊός: Ασύλληπτο το μέγεθος της τραγωδίας

Ισπανία νεκροί - κορονοϊός: Την ίδια ώρα, θα συνεχίσουν να εργάζονται και οι «απαραίτητοι εργαζόμενοι» -δηλαδή όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ισπανία νεκροί – κορονοϊός: Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 αυξήθηκαν σήμερα στην Ισπανία σε 166.019 από 161.852 χθες. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 16.972 σήμερα από 16.353 χθες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, τη Δευτέρα ορισμένοι εργαζόμενοι μη απαραίτητων επιχειρήσεων θα επιστρέψουν στην κανονικότητα μετά από μια καραντίνα που ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου. Για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές όπου η Δευτέρα του Πάσχα (σ.σ. των καθολικών) είναι αργία, η επιστροφή στη δουλειά θα γίνει την Τρίτη. Πρόκειται για εργαζόμενους επιχειρήσεων και βιομηχανιών, που δεν μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι και τώρα αναμένεται να επιστρέψουν στα πόστα τους.

Την ίδια ώρα, θα συνεχίσουν να εργάζονται και οι «απαραίτητοι εργαζόμενοι» -δηλαδή όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης στα νοσοκομεία και προμηθευτές και εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ. Η χαλάρωση αυτή των μέτρων δεν αφορά τα εμπορικά καταστήματα, τις επιχειρήσεις διασκέδασης ή τα μπαρ και τα εστιατόρια. Με την κίνηση αυτή, η Ισπανία επιστρέφει εκεί που βρισκόταν πριν από δύο εβδομάδες αναφορικά με την οικονομική δραστηριότητα. Η María José Sierra, εκπρόσωπος Τύπου του ισπανικού υπουργείου Υγείας, είπε πως η κυβέρνηση δεν αναμένει να δει κάποια σοβαρή αύξηση σε κρούσματα λόγω της χαλάρωσης αυτής των μέτρων.

Δείτε ακόμη

Στο προσωπικό του νοσοκομείου «χρωστάω τη ζωή μου» – Συγκινημένος ο Μπόρις Τζόνσον

Ο κ. Νίκος και η κ. Αφροδίτη: Έζησαν σεισμούς, δικτατορία και τώρα έχουν επέτειο γάμου!

Με… Attento al lupo Ιταλοί γιατροί, ζητούν να μείνουμε σπίτι το Πάσχα!

Ένας αληθινός «μαχητής»: Ο Βρετανός που νίκησε και τον Β’ Παγκόσμιο και τον κορωνοϊό

Χάος μετά το ξαφνικό lockdown στην Τουρκία – Ουρές και ξύλο στους δρόμους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις