Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παππούς – κορωνοϊός: Ο Βρετανός που νίκησε και τον Β’ Παγκόσμιο και τον ιό
ΚΟΣΜΟΣ

Παππούς – κορωνοϊός: Ο Βρετανός που νίκησε και τον Β’ Παγκόσμιο και τον ιό

Παππούς - κορωνοϊός: Ευχαριστώ πολύ τις νοσοκόμες και εκτιμώ ό,τι κάνατε για μένα, δεν θα μπορούσατε να είστε καλύτερες» δήλωσε ο 99χρονος.

Παππούς – κορωνοϊός: Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους «ήρωες» που νίκησαν την «μάχη» κατά του κορωνοϊού, δεν γίνεται να μην συμπεριληφθεί ένας 99χρονος Βρετανός. Ο Άλμπερτ Τσέιμπερς, ο οποίος επιβίωσε του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και του εγκλεισμού του για 3 χρόνια ως αιχμάλωτος πολέμου, αποχώρησε από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν, με γιατρούς και νοσηλευτές να τον χειροκροτούν για τη νίκη του.

«Ευχαριστώ πολύ τις νοσοκόμες και εκτιμώ ό,τι κάνατε για μένα, δεν θα μπορούσατε να είστε καλύτερες» δήλωσε ο 99χρονος. Ο εγγονός του, ο οποίος ήταν και αυτός που τον παρέλαβε από το νοσοκομείο, δήλωσε έκπληκτος με τη νίκη του παππού του. «Ακόμα δεν μπορούμε να το καταλάβουμε, είμαστε έκπληκτοι αλλά γνωρίζαμε ότι είναι μαχητής» δήλωσε στο ΒΒC. «Ευγνωμονούμε όσους τον φρόντισαν. Στην αρχή σκεφτόμασταν τα χειρότερα. Το μήνυμα είναι ότι αν τα καταφέρνει ένας 99χρονος τότε υπάρχει ελπίδα» κατέληξε ο εγγονός του νικητή υπερήλικα.

Η «υπεραιωνόβια» Ολλανδή

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως δύο μέρες πριν γυναίκα 107 ετών από την Ολλανδία κατάφερε να αναρρώσει επίσης από τον κορωνοϊό. Η υπεραιωνόβια ίσως είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που νίκησε τη νόσο Covid-19. Η Κορνέλια Ρας αρρώστησε στις 17 Μαρτίου, την επομένη των γενεθλίων της, γράφει η ολλανδική εφημερίδα AD, μετά τον εκκλησιασμό της μαζί με άλλους ενοίκους του οίκου ευγηρίας στον οποίο διαμένει στο Χούρεϊ-Οβερφλάκεϊ, ένα νησί στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Η ίδια και 40 άλλοι που εκκλησιάστηκαν διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Οι γιατροί είπαν τη Δευτέρα στην Ρας ότι νίκησε την ασθένεια. «Δεν περιμέναμε να επιζήσει», δήλωσε στην εφημερίδα η ανιψιά της Μαάικε ντε Χρόοτ. «Δεν παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή, εξακολουθεί να περπατάει καλά και γονατίζει κάθε βράδυ για να ευχαριστήσει τον Κύριο. Απ’ότι φαίνεται θα μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε η ανιψιά της. Πριν από την Ρας, ο γηραιότερος επιζήσας του νέου κορωνοϊού που έχει καταγραφεί από τότε που ξέσπασε η επιδημία ήταν ο Μπιλ Λάπσις, ένας Αμερικανός 104 ετών.

Δείτε ακόμα

Σηκώθηκε ο Τζόνσον – Βλέπει ταινίες, παίζει sudoku

Τραμπ: «Και η παραμονή στο σπίτι οδηγεί σε θάνατο»

Νεκροί στις φαβέλες του Ρίο, κυκλοφορεί άνετος ο Μπολσονάρου

Χάος μετά το ξαφνικό lockdown στην Τουρκία – Ουρές και ξύλο στους δρόμους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις