Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ κορονοϊός: «Και η παραμονή στο σπίτι οδηγεί σε θάνατο»
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ κορονοϊός: «Και η παραμονή στο σπίτι οδηγεί σε θάνατο»

Τραμπ κορονοϊός: «Η απόφαση για το πότε θα επαναλειτουργήσει η αμερικανική οικονομία θα είναι η πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου», δηλώνει ο πρόεδρος.

Τραμπ κορονοϊός: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η απόφασή του για το πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η αμερικανική οικονομία μετά τα μέτρα απαγόρευσης λόγω του νέου κορωνοϊού θα είναι «η πιο σημαντική» απόφαση της ζωής του. «Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση και ελπίζω ότι θα είναι η σωστή απόφαση», τόνισε στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για την κρίση. «Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συστάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για πιθανή χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αναγνωρίζοντας ότι ο καθορισμός μιας πολύ κοντινής ημερομηνίας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, επέμεινε επίσης στον κίνδυνο που πιστεύει ο ίδιος ότι μπορεί να προκαλέσει μια ημερομηνία πολύ μακρινή.

«Η παραμονή στο σπίτι οδηγεί επίσης σε θάνατο (…) Ίσως μια διαφορετική μορφή θανάτου», είπε. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος στις ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, βασικό μέλος της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης που συμβουλεύει τον Ντόναλντ Τραμπ για την πανδημία, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η άρση των μέτρων περιορισμού δεν θα συμβεί απότομα, αλλά θα είναι σταδιακή και διαφορετική ανάλογα με την περιοχή. Η κατάσταση βελτιώθηκε αυτή την εβδομάδα στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η πανδημία Covid-19 μπορεί να πλησιάζει σε σημείο καμπής στη χώρα.

Κορωνοϊός: «Μαύρη» μέρα για τις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 18.586, δηλαδή πολύ κοντά στη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς, την Ιταλία, η οποία θρηνεί 18.849 νεκρούς, αλλά με πληθυσμό πέντε φορές μικρότερο.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες το όριο του μισού εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετρά τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19. Με πάνω από ένα τέταρτο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα στον κόσμο συνολικά, η χώρα κινδυνεύει να γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Εκτίμηση Τραμπ για λιγότερους από 100.000 νεκρούς

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει ο αριθμός των θυμάτων από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ θα είναι μικρότερος από την αρχή πρόβλεψη των 100.000. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην κορύφωση του ρυθμού μολύνσεων και πως η καμπύλη των νέων κρουσμάτων του ιού σε όλη τη χώρα εξομαλύνεται, με την κατάσταση στην Νέα Ορλεάνη, την Λουιζιάνα, το Ντιτρόιτ και το Μίσιγκαν να σταθεροποιείται. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε ότι θα κάνει μια «ανακοίνωση» την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Όπως γνωρίζετε, τους δίνουμε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και θα μιλήσουμε για αυτό την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Τραμπ, λίγες ημέρες αφότου απείλησε ανοικτά να διακόψει την αμερικανική συνεισφορά. «Θα έχουμε πολλά να πούμε» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει ασκήσει αυστηρή κριτική στη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού από τον οργανισμό αυτό του ΟΗΕ, όπως επίσης και στην πολύ ευνοϊκή αντιμετώπιση, σύμφωνα με τον ίδιο, προς το Πεκίνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις