Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δουλειά στο σπίτι – κορονοϊός: Πώς να κάνεις την εργασία σου πιο παραγωγική
PLUS

Δουλειά στο σπίτι – κορονοϊός: Πώς να κάνεις την εργασία σου πιο παραγωγική

Δουλειά στο σπίτι - κορονοϊός: Αρκετοί άνθρωποι, δίνουν συμβουλές σχετικά με το τί μπορείτε  να κάνετε προκειμένου να ξυπνάτε με καλή διάθεση και «μεράκι».

Δουλειά στο σπίτι – κορονοϊός: ​​​​​​​Η εξάπλωση του κορονοϊού αναγκάζει τους εργαζομένους να μεταφέρουν τη δουλειά τους στο σπίτι. Εύκολο ή όχι η προσαρμογή τους είναι απαραίτητη. Αν η σκέψη της εργασίας στο σπίτι σας φαίνεται «βουνό», μην αγχώνεστε, λύσεις υπάρχουν που μπορούν να κάνουν την δουλειά σας όσο πιο ευχάριστη και παραγωγική μπορεί να γίνει.

Αρκετοί άνθρωποι, δίνουν συμβουλές σχετικά με το τί μπορείτε  να κάνετε προκειμένου να ξυπνάτε με καλή διάθεση και «μεράκι» για δουλειά έστω και από τον οικιακό σας χώρο.

Οι 4 συμβουλές 

1. «Αφιέρωσε ένα κομμάτι του σπιτιού σε χώρο εργασίας», μας λέει ο Mikael Hamaoui, πρόεδρος της κτηματομεσιτικής Riviera Horizons Realty, που εργάζεται εδώ και χρόνια από το σπίτι του. «Έχω μια περιοχή του σπιτιού ειδικά αφιερωμένη στη δουλειά. Είναι σημαντικό να διαχωρίσεις τη δουλειά από τα προσωπικά, καθώς είναι πολύ εύκολο να βρεθείς στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση».

2. «Πρόγραμμα»: «Αυτό που με κρατά παραγωγική δουλεύοντας από το σπίτι είναι το πρόγραμμα», λέει η Kara Luton, υπάλληλος της CrowdStrike, «ξυπνώ την ίδια ώρα κάθε μέρα, κάνω ένα ντους και ετοιμάζομαι όπως θα έκανα αν πήγαινα στο γραφείο».

Καλό ντύσιμο & διαλείμματα 

3. «Ντύσου σαν να πας σε ένα meeting»: «Ξέρω πόσο ωραίο είναι να κυκλοφορείς με τις φόρμες ή τις πιτζάμες όλη μέρα, γιατί το έκανα για χρόνια, όταν άρχισα όμως να ντύνομαι καλά, κάτι παράξενο συνέβη», αποκαλύπτει η Lindsay Anvik, σύμβουλος καριέρας πλέον. «Επειδή ντυνόμουν καλά, η δουλειά μου είδε τα οφέλη».

4. «Κάνε διαλείμματα»: «Βάζω ξυπνητήρια για διαλείμματα 10-15 λεπτών, ώστε να κουνηθώ λίγο, να πάρω φρέσκο αέρα και να αποσυνδεθώ από τις συσκευές», λέει η σεφ και διατροφολόγος Serena Poon, «οι υπενθυμίσεις για να κάνεις διαλείμματα και να συνδέεσαι με τον εαυτό σου είναι τόσο σημαντικές όσο και οι υπενθυμίσεις για σημαντικά τηλεφωνήματα».

Δείτε ακόμα

Νέα έρευνα: Βίντεο δείχνει την ασφαλή θέση τρεξίματος ανάμεσα σε δύο άτομα

Σωστή απολύμανση σπιτιού με ξύδι χωρίς να το…. μυρίσει κανείς!

Εξαφανίστε τα άλατα του βραστήρα με ένα…. κοχύλι!

Covid – 19: Πόσο ζει ο ιός σε μάσκες και χαρτονομίσματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις