Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Απολύμανση με ξύδι – κορωνοϊός: Πώς να καθαρίσετε το σπίτι και τι να κάνετε με την μυρωδιά
PLUS

Απολύμανση με ξύδι – κορωνοϊός: Πώς να καθαρίσετε το σπίτι και τι να κάνετε με την μυρωδιά

Απολύμανση με ξύδι - κορωνοϊός: Την περίοδο που η πανούκλα αποδεκάτιζε το πληθυσμό της Ευρώπης, οι άνθρωποι πίστευαν ότι το ξίδι καταπολεμούσε την ασθένεια.

Απολύμανση με ξύδι – κορωνοϊός: Είναι γνωστό πως το ξύδι είναι από τα καλύτερα φυσικά απολυμαντικά. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το ξίδι μονάχα ως ντρέσινγκ για τις σαλάτες μας. Ωστόσο, λόγω της έντονης οξύτητας του και της βακτηριοκτόνου δράσης του, μπορεί να αποτελέσει ένα οικονομικό και οικολογικό καθαριστικό για εντός και εκτός του σπιτιού, ειδικότερα τώρα που οι περισσότερες χώρες πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Την περίοδο που η πανούκλα αποδεκάτιζε το πληθυσμό της Ευρώπης, οι άνθρωποι πίστευαν ότι το ξίδι καταπολεμούσε την ασθένεια. Ουσιαστικά είχαν δίκιο. Το ξίδι αποτελεί ένα αποτελεσματικό βακτηριοκτόνο, το οποίο μπορούμε μάλιστα να χρησιμοποιήσουμε για σκοπούς καθαρισμού στο σπίτι. Με λίγο ξίδι και ένα πανάκι μπορείτε να καθαρίσετε τη μπανιέρα, τους καθρέφτες και οτιδήποτε είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα.

Συμβουλές για να μην μυρίζει ξύδι το σπίτι σας 

Όταν το σπίτι γεμίζει με τη μυρωδιά του ξυδιού, είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται όταν μπει κάποιος να το  απολαύσει, ωστόσο, υπάρχει λύση να κάνετε το φυσικό αυτό καθαριστικό πιο ελκυστικό. Για να πάρει το ξύδι μια καλύτερη μυρωδιά, ξεκινήστε με ένα γυάλινο βάζο η μπουκάλι με ανοικτό στόμιο. Γεμίστε το μισό με φλούδες από εσπεριδοειδή (σ.σ. πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι κ.α.) και αν θέλετε προσθέστε βότανα (σ.σ. λεβάντα, μέντα, δυόσμο).

Στη συνέχεια, βάλτε το ξύδι σε μια κατσαρόλα ή στο βραστήρα για να τον καθαρίσετε κιόλας από τα άλατα και βράστε το ξύδι. Ρίξτε το μέσα στο βάζο ή το μπουκάλι με τις φλούδες και γεμίστε το δοχείο μέχρι πάνω. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το τουλάχιστον για 24 ώρες σε σκοτεινό μέρος.  Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το μέσα σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι με βαποριζατέρ για να ψεκάζετε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Το σπίτι σας θα είναι το ίδιο καθαρό με πριν, μόνο που θα μυρίζει καλύτερα.

Δείτε ακόμα

Τα tips για να είστε σίγουροι ότι απολυμάνατε σωστά κινητά και tablets!

Μειώθηκαν οι δονήσεις της γης χάρη στον κορονοϊό – Πώς βοήθησε η παγκόσμια καραντίνα

Covid – 19: Πόσο ζει ο ιός σε μάσκες και χαρτονομίσματα

Στους πόσους βαθμούς πρέπει να πλένω τα ρούχα στο πλυντήριο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις