Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τρέξιμο – κορωνοϊός: Βίντεο δείχνει την σωστή θέση δύο ατόμων
PLUS

Τρέξιμο – κορωνοϊός: Βίντεο δείχνει την σωστή θέση δύο ατόμων

Τρέξιμο - κορωνοϊός: Αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι ότι περισσότερα σταγονίδια ταξιδεύουν, όταν κάποιος βήξει ή φτερνιστεί, πίσω από αυτόν που τρέχει, παρά δίπλα.

Τρέξιμο – κορωνοϊός: Νέα έρευνα που ήρθε στο φως, δίνει πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε όταν πάμε για τρέξιμο, ειδικότερα αυτές τις μέρες που είναι από τις πιο κρίσιμες λόγω του κορωνοϊού. Βάσει των στοιχείων που ξέρουμε ως τώρα, γνωρίζουμε πως για να είμαστε ασφαλείς και για να μειώσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού πρέπει να κρατάμε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων. Φαίνεται όμως ότι το βίντεο, που δημιουργήθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας Ansys, δείχνει ότι τα σταγονίδια μπορούν να εξαπλωθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων ενώ περπατάτε, τρέχετε ή όταν κάνετε ποδήλατο.

Με περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και περισσότερους από 95.000 θανάτους, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας ενημερώνουν ότι η αύξηση της απόστασης μεταξύ όσων αθλούνται είναι επίσης ένα από τα βασικά στοιχεία για την καθοδική πορεία της καμπύλης του κορωνοϊού.  Στο παρακάτω βίντεο ουσιαστικά παρουσιάζονται δύο πιθανά σενάρια. Στο πρώτο γίνεται λόγος για δύο άτομα που τρέχουν δίπλα-δίπλα και στο δεύτερο ο ένας πίσω από τον άλλο.

«Τουλάχιστον τρία μέτρα απόσταση, όταν ο άλλος είναι πίσω»

Αυτό που φανερώνει είναι ότι περισσότερα σταγονίδια ταξιδεύουν, όταν κάποιος βήξει ή φτερνιστεί, πίσω από αυτόν που τρέχει, παρά δίπλα. «Εάν κάποιος βήξει, τα σταγονίδια αιωρούνται στον αέρα, και αν είσαι δύο μέτρα πίσω του θα τρέξουν κατευθείαν πάνω σου καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να πέσουν στο έδαφος», υπογραμμίζει ο Μαρκ Χόρνερ, υπεύθυνος για την υγειονομική περίθαλψη στην εταιρία Ansys.

«Θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον τρία μέτρα πίσω του. Εάν όμως είσαι δίπλα σε αυτό το άτομο, δεν θα σε ακουμπήσουν», συμπληρώνει ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση «Εάν δεν νιώθεις συναισθηματική ασφάλεια να τρέχεις δίπλα σε κάποιον, τουλάχιστον να μην είσαι ακριβώς πίσω του», καταλήγει.

Δείτε ακόμα

Τι λάθος κάνετε στο ξεπάγωμα του κοτόπουλου και βάζετε σε κίνδυνο την υγεία

Covid – 19: Πόσο ζει ο ιός σε μάσκες και χαρτονομίσματα

Το ευεργετικό φρούτο που αποτελεί «ασπίδα» της καρδιάς

Νερό με λεμόνι: Έρευνα εξηγεί αν βοηθάει στην καύση του λίπους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις