Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές: Σπείρα διοχέτευε στην αγορά ανταλλακτικά από κλεμμένα οχήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές: Σπείρα διοχέτευε στην αγορά ανταλλακτικά από κλεμμένα οχήματα

Κλοπές: Τα κλεμμένα οχήματα τα «έκοβαν» και τα αποσυναρμολογούσαν στην επιχείρηση, όπου παραποιούσαν και τους αριθμούς πλαισίου.

Κλοπές: Στα ενδότερα ενός καταστήματος επισκευών οχημάτων και εμπορίας ανταλλακτικών στον Πειραιά, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τα μυστικά της «αθρόας» προσφοράς ανταλλακτικών, που διέθετε η επιχείρηση σε ενδιαφερόμενους να αγοράσουν στη λεγόμενη μαύρη αγορά. Μετά από παρακολούθηση και ταυτοποίηση των εμπλεκομένων, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά η σπείρα, «τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά». Συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας (ένας Αλβανός υπήκοος κι ένας Έλληνας), ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον Έλληνες συνεργοί τους.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, «οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν, παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων και διέθεταν τα μέρη τους σε τρίτους ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κλοπές: Το κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσαν ως έδρα της σπείρας κατάστημα επισκευής και εμπορίας ανταλλακτικών, στο οποίο μετέφεραν και διέλυαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα». Από την έρευνα σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, δέκα έξι κινητήρες αυτοκινήτων, πλήθος ανταλλακτικών οχημάτων, μεγάλος αριθμός κλειδιών οχημάτων, δύο φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και Ι.Χ. Φορτηγό, που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ανταλλακτικών.

Ερευνάται το εύρος της δραστηριότητας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί σε πόσες κλοπές οχημάτων εμπλέκεται συνολικά η ομάδα των συλληφθέντων και αναζητουμένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άλλες επτά ημέρες σε καραντίνα ο Εχίνος

Ολονύχτιο “παζάρι” στο Eurogroup – Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις

Χιλιάδες νέα κρούσματα στην Τουρκία, «στοπ» Ερντογάν στην πώληση μασκών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις