Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Πέτρος Γαϊτάνος κορωνοϊός: Ο φίλος του και γιατρός στον Λονδίνο που του ζήτησε να ψάλλει
LIFESTYLE

Πέτρος Γαϊτάνος κορωνοϊός: Ο φίλος του και γιατρός στον Λονδίνο που του ζήτησε να ψάλλει

Πέτρος Γαϊτάνος κορωνοϊός: Ο δημοφιλής ερμηνευτής μίλησε για το Πάσχα εν μέσω κορωνοϊού.

Πέτρος Γαϊτάνος κορωνοϊός: Ο Πέτρος Γαϊτάνος μένει σπίτι και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό. Ο αγαπητός καλλιτέχνης συνδέθηκε σήμερα μέσω Skype με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και μίλησε για την καραντίνα που ακολουθεί αλλά και το «διαφορετικό» Πάσχα που θα ζήσουν φέτος οι Έλληνες, αλλά και ο ίδιος. Ο ερμηνευτής ζήτησε από τους πιστούς να ακολουθήσουν τις οδηγίες της εκκλησίας και της κυβέρνησης για την πανδημία.

Επιπλέον τόνισε πως και ο ίδιος στεναχωριέται που οι ιεροί ναοί θα είναι κλειστοί για το κοινό, αλλά είναι απαραίτητο να γίνει, όπως τόνισε. Ο Πέτρος Γαϊτάνος μίλησε για το πως αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του το ζήτημα του κορωνοϊού υπογραμμίζοντας ότι αισθάνεται πως όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του ευλογία. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι φίλος του Έλληνας γιατρός, ο οποίος εργάζεται στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να του ψάλλει έναν εκκλησιαστικό ύμνο για να πάρει δύναμη και κουράγιο λίγο πριν μπει στο χειρουργείο.

«Αισθάνομαι πως όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του μια ευλογία»

Ο Πέτρος Γαϊτάνος μίλησε ζωντανά μέσω skype πριν δυο μέρες στην εκπομπή «Έλα χαμογέλα» για την νέα καθημερινότητά του εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέροντας ότι όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του ευλογία. «Η εκκλησία μέσα στα χρόνια αναδεικνύει πολύ τη δοκιμασία, την εγκράτεια , τη νηστεία. Για δείτε τώρα που ζούμε μια μεγάλη νηστεία, της περιόδου της Σαρακοστής και συνειδητοποιούμε μέσα από την έλλειψη κάποιων αγαθών, από τη δοκιμασία που περνάμε, το ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο εγκρατείς» εξήγησε. «Αισθάνομαι πως όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του μια ευλογία. Άλλωστε τίποτα δεν γίνεται χωρίς να είναι θέλημα Θεού. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ ως Χριστιανός ορθόδοξος».

«Εμείς που θέλουμε να πηγαίνουμε στις εκκλησίες» συμπλήρωσε «που είμαστε εκατομμύρια Έλληνες και εκατομμύρια άνθρωποι, εμείς που πιστεύουμε στην αποκάλυψη του Θεού που είναι ο Χριστός, αισθανόμαστε λυπημένοι, είμαστε στενοχωρημένοι, μας πονάει που δεν μπορούμε να εκκλησιαστούμε και ιδιαιτέρως τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση. Αλλά και αυτό ακόμη είναι μια καθαρή συναίσθηση υπακοής. Είναι πολύ ωραίο πράγμα η υπακοή, όχι όμως με την έννοια της δουλοπρέπειας και της ανελευθερίας, γιατί ο Θεός μας αφήνει ελεύθερους και αυτή η περίοδος τώρα, που θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες, είναι πολύ δυνατή».

Δείτε ακόμα

”Our very first photo together”: Η Τούνη κλείνει 8 μήνες με τον Χρήστο και μάς… ενημερώνει

«Η Θεοδωρίδου είναι στους ΚΑΔ»: Νέα κόντρα Θεοφάνους – Θεοδωρίδου για τα… live

«Δεν θέλω όταν μεγαλώσω να είμαι τόσο πικρόχολη»: Τα «καρφιά» της Καινούργιου για την Κορομηλά (vid)

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου μιλάει για το δικαίωμά μας στη «μετακίνηση 6»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις