Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Αίγυπτος: Aπαγορεύονται τα φιλανθρωπικά γεύματα στο Ραμαζάνι
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Αίγυπτος: Aπαγορεύονται τα φιλανθρωπικά γεύματα στο Ραμαζάνι

Κορωνοϊός Αίγυπτος: Την απόφαση ανακοίνωσε το Υπουργείο Βακουφίων της χώρας, με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός Αίγυπτος: Δε θα επιτραπούν φέτος στην Αίγυπτο τα φιλανθρωπικά γεύματα «ιφτάρ» στα μουσουλμανικά τεμένη κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου, που ξεκινά φέτος στις 23 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαΐου. Την απόφαση ανακοίνωσε το Υπουργείο Βακουφίων της χώρας, με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, αναστέλλοντας ένα έθιμο που διαχρονικά συνδέεται με το Ραμαζάνι και αποτελεί μία από τις πιο γνώριμες εικόνες στις αραβικές χώρες καθ’ όλο αυτό το διάστημα.

Έτσι, τα τζαμιά σε όλη τη χώρα δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν φιλανθρωπικά γεύματα «ιφτάρ» ούτε σε άλλα διπλανά τους κτίρια για τους φτωχούς της κάθε περιοχής. «Καλούμε τους καλούς συνανθρώπους μας και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και επιτροπές, που συνηθίζουν να προσφέρουν «ιφτάρ» κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, να τα προσφέρουν σε όσους τα έχουν ανάγκη, είτε σε είδος είτε ως χρήματα, πριν ξεκινήσει το Ραμαζάνι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αρμόδιο Υπουργείο.

Αυστηρά μέτρα στον πρότυπο οίκο ευγηρίας της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας

Eπιπλέον, αυστηρά μέτρα για την προστασία των είκοσι Αιγυπτίων γερόντων που φιλοξενεί στον πρότυπο Οίκο Ευγηρίας της, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, έχει επιβάλλει η ελληνική κοινότητα Αλεξανδρείας, στην Αίγυπτο. Έτσι, μετά από πρόταση του ιατρού της κοινότητας, Μέτχαντ Σόκαρ και με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ελληνικής κοινότητας, Εδμόνδου Κασιμάτη, που είναι και υπεύθυνος έφορος του γηροκομείου, συστήνεται αυστηρά προς τους τροφίμους να μην επισκέπτονται άλλα δωμάτια αλλά και να μην εξέρχονται καθόλου από το κοινοτικό ίδρυμα, αφού για όλα φροντίζει ο πρεσβυγενής παροικιακός οργανισμός.

Όπως μάς ενημερώνει η διευθύντρια του γηροκομείου, Κική Νιάρου, απαγορεύονται τελείως οι επισκέψεις στον χώρο, ενώ και όσοι γέροντες επιθυμούν να κάνουν μία βόλτα εντός του ιστορικού τετράγωνου, τους συστήνεται αυστηρά να εξέρχονται μόνον στον κήπο του γηροκομείου, εκτός αν υπάρχει κάποια μεγάλη υποχρέωση ή ανάγκη.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και το φαγητό τους ετοιμάζεται πάντοτε από το Κέντρο Σίτισης της κοινότητας, ενώ και οι 19 εργαζόμενοι που απασχολούνται αποκλειστικά για τους 20 Αιγυπτιώτες γέροντες, τηρούν πολύ αυστηρά τους κανόνες και τους όρους υγιεινής, ντυμένοι συνεχώς με ενισχυμένες νοσοκομειακές στολές για την προστασία των γερόντων, με μάσκες, γάντια, προστατευτικά πλαστικά για τα παπούτσια και ακόμη και αντισηπτικά που κανονικά χρησιμοποιούνται σε ιατρικές επεμβάσεις, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη προστασία τόσο των τροφίμων όσο και των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των Αλεξανδρινών γερόντων που φιλοξενεί η ελληνική κοινότητα Αλεξανδρείας, είναι 81 έτη, με τον μικρότερο τρόφιμο να είναι 65 ετών και τον μεγαλύτερο 95 ετών.

Δείτε ακόμα

Επιμένουν τα συμπτώματα του Τζόνσον: To tweet από το νοσοκομείο

Δραματική αύξηση νεκρών στο Ιράν: Ποιος είναι ο «καλός οιωνός»

«Ήμουν πιο φοβισμένη από ποτέ»: Η μεγαλύτερη οικογένεια στην Βρετανία απέκτησε το 22ο παιδί της

«Ενεργήσαμε γρήγορα και δραστικά»: Η Αυστρία προχωράει σε σταδιακή άρση των μέτρων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις