Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

03

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυστρία κορωνοϊός: Έρχεται η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία κορωνοϊός: Έρχεται η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

Αυστρία κορωνοϊός: Η Αυστρία θα ξεκινήσει από τις 14 Απριλίου την άρση των περιοριστικών μέτρων, λόγω του κορωνοϊού.

Αυστρία κορωνοϊός: Τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού προγραμματίζει η Αυστρία. Ο σχεδιασμός αφορά μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα από τις 14 Απριλίου και η άρση των περιορισμών θα ξεκινήσει με την επαναλειτουργία των μικρότερων καταστημάτων, και σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που θα εφαρμοσθεί διαδοχικά τους επόμενους μήνες. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών ανέρχεται σε 12.058 σε μία χώρα 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 204 ανθρώπων.

«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας κατά βήματα» δήλωσε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου και κάλεσε τον πληθυσμό να διατηρήσει «την μέγιστη πειθαρχία». Θα ακολουθήσουν τα μεγαλύτερα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα την 1η Μαΐου, στην συνέχεια εστιατόρια και ξενοδοχεία στα μέσα του Μαΐου. Οι δημόσιες συναθροίσεις θα παραμείνουν σε απαγόρευση μέχρι τουλάχιστον τον Ιούλιο. «Ενεργήσαμε γρήγορα και δραστικά» σε σχέση με άλλες χώρες «και αποτρέψαμε το χειρότερο», δήλωσε ο καγκελάριος, καθώς η αυστριακή κυβέρνηση επέβαλε κατ΄οίκον περιορισμό του πληθυσμού στις 15 Μαρτίου, παράλληλα με το κλείσιμο των καταστημάτων, πλην όσων καλύπτουν βασικές ανάγκες.

H μάσκα είναι υποχρεωτική

«Η εβδομάδα του Πάσχα θα είναι καθοριστική» για να αξιολογηθεί αν η σταδιακή άρση των περιορισμών μπορεί να εφαρμοσθεί, δήλωσε ο καγκελάριος, διευκρινίζοντας ότι θα γίνεται συστηματική αξιολόγηση των μέτρων. Τα σχολεία αναμένεται να παραμείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον τα μέσα του Μαΐου, ενώ ο περιορισμός των μετακινήσεων θα ισχύει μέχρι το τέλος του Απριλίου, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάσθηκε σήμερα. Στο πλαίσιο του κατ’ οίκον περιορισμού, οι Αυστριακοί μπορούν να μετακινούνται εάν η τηλεργασία δεν είναι δυνατή, για να κάνουν τα αναγκαία ψώνια, για να συνδράμουν πρόσωπα που χρειάζονται βοήθεια, χωρίς περιορισμό περιμέτρου μετακίνησης.

Στο πλαίσιο της σταδιακής επανάληψης των δραστηριοτήτων, η μάσκα, υποχρεωτική από σήμερα στα σούπερ μάρκετ, θα γίνει υποχρεωτική και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα καταστήματα που θα επαναλειτουργούν σταδιακά. Τα βασικά μέτρα προστασίας για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού θα εφαρμόζονται αυστηρότερα από ποτέ, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Ο ρυθμός αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων μειώνεται καθημερινά στην Αυστρία εδώ και μία εβδομάδα.

Δείτε ακόμα

Φρίκη στην Πορτογαλία – Ζευγάρι γυναικών τεμάχισε 23χρονο για να του πάρει χρήματα

Στο οξυγόνο ο Μπόρις Τζόνσον – Αγωνία στη Βρετανία

Θετικός στον κορωνοϊό ο κυβερνήτης του Ρούσβελτ που καθαιρέθηκε

Η Νάντια, η πρώτη τίγρη που νοσεί από κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις