Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παιδιά – Κορονοϊός: Νεκροί 12χρονη και 13χρονος από τον ιό
ΚΟΣΜΟΣ

Παιδιά – Κορονοϊός: Νεκροί 12χρονη και 13χρονος από τον ιό

Παιδιά - Κορονοϊός: Είναι πολύ σπάνιοι οι θάνατοι μικρών παιδιών και εφήβων σε όλον τον κόσμο.

Παιδιά – Κορονοϊός: Ανησυχία προκαλούν οι θάνατοι δυο παιδιών από κορωνοϊό σε Βέλγιο και Βρετανία. Συγκεκριμένα, ένα κορίτσι 12 ετών που έχασε τη ζωή του στο Βέλγιο από την ασθένεια Covid-19, αποτελεί το νεαρότερο θύμα στην Ευρώπη. Είναι πολύ σπάνιοι οι θάνατοι μικρών παιδιών και εφήβων σε όλον τον κόσμο. Στο μεταξύ, πέθανε επίσης ένα 13χρονο αγόρι στο Λονδίνο που είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε αργά σήμερα το νοσοκομείο του Βασιλικού Κολλεγίου. «Δυστυχώς, ένα 13χρονο αγόρι που είχε βρεθεί θετικό στον Covid-19 υπέκυψε, και οι σκέψεις και τα συλλυπητήρια μας βρίσκονται στην οικογένεια αυτή τη στιγμή», ανέφερε η ανακοίνωση. «Ο θάνατος σχετίζεται με τον κορονοϊό και δεν θα γίνει κανένα επιπλέον σχόλιο».

Για να διατεθεί στο ευρύ κοινό ένα εμβόλιο που θα καταπολεμά τον νέο κορωνοϊό μπορεί να χρειαστεί ακόμη και ένας χρόνος, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων. Εννέα μεγάλα ευρωπαϊκά νοσοκομεία έκαναν έκκληση για βοήθεια σήμερα, καθώς εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις σε φάρμακα για τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19. Ζήτησαν από τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν «για να διασφαλίσουν τον τακτικό εφοδιασμό» των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με ιατροφαρμακευτικά προϊόντα.

Η καραντίνα σώζει ζωές

Τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων έσωσαν τη ζωή σε τουλάχιστον 59.000 ανθρώπους σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με μια μελέτη ερευνητών του Imperial College του Λονδίνου. Στην Κίνα, με την απόφαση να τεθεί σε καραντίνα για δύο μήνες η πόλη Ουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία, πιθανότατα αποφεύχθηκαν άλλα 700.000 κρούσματα, εκτιμά άλλη έρευνα Αμερικανών, Κινέζων και Βρετανών ειδικών, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science. Σε όλον τον κόσμο, περισσότεροι από 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δείτε ακόμη

Δασκαλάκης: Χωρίς τα μέτρα, η Ελλάδα θα θρηνούσε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς

“Τι λες καλέ που θα βάλω εγώ πλάτη σε αυτόν που ήταν απέναντί μου;” – Δεν δίνει τον μισθό της η Κανέλλη (vid)

“Επί 5 μέρες είχα 39 πυρετό, πνευμονία παντού” – Η μάχη του Χρήστου Κέλλα στο νοσοκομείο (vid)

“Κότες” όσοι μένουν σπίτι – Βρισιές κατά αστυνομικών στη Νέα Παραλία (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις