Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλήνιες: Στον αέρα οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες: Στον αέρα οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους

Πανελλήνιες: Το χειρότερο σενάριο για το υπουργείο Παιδείας είναι να αναγκαστεί να προχωρήσει στην διεξαγωγή τους τον Σεπτέμβριο

Πανελλήνιες: Πρωταρχικός στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η όσο το δυνατόν ομαλότερη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων. Το χειρότερο σενάριο για το υπουργείο Παιδείας είναι να αναγκαστεί να προχωρήσει στην διεξαγωγή τους τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο το σενάριο αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και εξετάζεται ως έσχατη λύση. Μάλιστα όπως δήλωσε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως, η μόνο περίπτωση να διεξαχθούν οι πανελλήνιες τον Σεπτέμβριο είναι να απαγορεύσουν οι ειδικοί να βρίσκονται οι μαθητές στην ίδια αίθουσα εν μέσω καλοκαιριού. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ηγεσία του υπουργείου δηλώνει έτοιμη να κάνει εξετάσεις είτε τέλη Ιουνίου, είτε αρχές Ιουλίου. Για τον λόγο αυτό εξετάζεται η μείωση της ύλης και η συγχώνευση των διδακτικών ωρών.

Τυπικά τα σχολεία είναι να ανοίξουν στις 27 Απριλίου, αλλά αυτό είναι ένα σενάριο που μάλλον είναι απίθανο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει μια μείωση 20% στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων και αναφέρεται σχετικά η δέσμευση της υπουργού Παιδείας ότι οι μαθητές θα εξεταστούν τη φετινή χρονιά μόνο σε όσα έχουν μάθει στη φυσική τους τάξη. Ωστόσο, η ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης παραμένει ακόμα ζητούμενο.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Τι θα γίνει με τα δίδακτρα

Την ίδια ώρα δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί τι θα γίνει με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων αλλά και των ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Από όσο γνωρίζουμε το θέμα των διδάκτρων δεν αφορά το υπουργείο Παιδείας, αλλά το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο υπάρχουν ήδη συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργείων ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλήνιες

Στο μεταξύ ξεκίνησαν από χθες, Δευτέρα 30 Μαρτίου, οι αιτήσεις συμμετοχής για τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2020. Η προθεσμία θα διαρκέσει ως τις 9 Απριλίου και θα πρέπει να τηρηθεί από όλους, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέα μέτρα και τα λεφτά της Ευρώπης

Και Ανώτατοι Δικαστές προσφέρουν μέρος του μισθού τους στη μάχη κατά του κορονοϊού

13,5 εκατ. μάσκες από την Κίνα, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση -Ο Μητσοτάκης στην παραλαβή

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις