Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊός Ελλάδα: Νέα περιοριστικά μέτρα εν όψει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός Ελλάδα: Νέα περιοριστικά μέτρα εν όψει

Κορονοϊός Ελλάδα: Η άρνηση κάποιων να συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί εδώ και δύο εβδομάδες οδηγεί την κυβέρνηση στην εξέταση νέων μέτρων που ενδέχεται να επιβληθούν άμεσα.

Κορονοϊός Ελλάδα: Η άρνηση κάποιων να συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί εδώ και δύο εβδομάδες και μάλιστα στην πιο κρίσιμη σύμφωνα με τους επιστήμονες χρονική περίοδο για την χώρα μας, οδηγεί την κυβέρνηση στην εξέταση νέων μέτρων που ενδέχεται να επιβληθούν άμεσα. Για το θέμα αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει δύο συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Ένα πρώτο μέτρο που ενδέχεται να αλλάξει είναι η κυκλοφορία με χειρόγραφο, αφού οι λόγοι που επικαλούνται οι πολίτες δεν μπορούν εύκολα να ελεγχθούν ως προς την αλήθεια τους, αλλά και ως προς την χρονική διάρκεια που βρίσκονται εκτός σπιτιού. Ακόμη και ο έλεγχος από τους αστυνομικούς καθίσταται αδύνατος, γιατί ο καθένας που κρατά στο χέρι του μια δήλωση για το που πηγαίνει δεν αναφέρει τον χρόνο που είναι εκτός της οικίας του ή ακόμη μπορεί να επικαλεστεί ότι τώρα πηγαίνει στον προορισμό του, ενώ έχει ήδη πάει.

Για τους λόγους αυτούς που έχουν ήδη καταγραφεί κατά την διάρκεια των ελέγχων, προκρίνεται η λύση της μετακίνησης μόνο μέσω της αποστολής γραπτού μηνύματος. Και εδώ όμως υπάρχει προβληματισμός για το τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που δεν έχουν καμία επαφή με την τεχνολογία και το διαδίκτυο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μια λύση που εξετάζεται είναι η εφαρμογή ενός χρονικού ορίου παραμονής εκτός σπιτιού από την ώρα που αποστέλλεται μήνυμα στο 13033.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κορονοϊός Ελλάδα: Πρόσθετα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

Άλλο μέτρο περιορισμού των μετακινήσεων είναι η αποστολή μόνο λίγων (δύο ή τριών) μηνυμάτων την ημέρα και όχι έξι και επτά που λαμβάνει η αρμόδια υπηρεσία από το ίδιο άτομο. Στο τραπέζι των κυβερνητικών συσκέψεων έχει τεθεί και η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, ωστόσο αυτό το σενάριο δεν επιλέγεται στην παρούσα χρονική στιγμή, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τηρεί τα μέτρα δεν χρειάζεται να πιεστεί περισσότερο λόγο κάποιων ανεγκέφαλων και ασυνείδητων.

 Τα λεφτά της Ευρώπης

Την ανάγκη να εκδοθεί το ευρωομόλογο για να ενισχυθούν όλες οι οικονομίες της Ευρωζώνης υποστηρίζει σθεναρά σε όλες του τις επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός που ήταν από τους πρώτους που υπόγραψαν την σχετική επιστολή για την δημιουργία του ευρωομολόγου θα συνταχθεί με τους ομολόγους του της Ιταλίας της Γαλλίας και των υπολοίπων χωρών, ώστε να πιεστεί «πολιτικά» ο ευρωπαϊκός βορράς και κυρίως η Γερμανία και να δοθεί το πράσινο φως στο προσεχές Γιούρογκρουπ.

Ρευστότητα μετά την κρίση

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμά ότι η έκδοση του ομολόγου σε συνδυασμό με την κατάργηση των μέτρων που αποφάσισε η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής θα δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό περιβάλλον ρευστότητας για την ελληνική οικονομία που θα φανεί αμέσως μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων. Όπως μας ανέφερε κορυφαία κυβερνητική πηγή, «η Ευρώπη έως τώρα δεν έχει δώσει χρήματα και πρέπει να αντιληφθεί τι συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο, όπως πχ στις ΗΠΑ όπου το πακέτο που ανακοινώθηκε ξεπερνά τα 2 τρις δολάρια, και να πράξει ανάλογα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αλλαγές στο πακέτο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων

Και Ανώτατοι Δικαστές προσφέρουν μέρος του μισθού τους στη μάχη κατά του κορονοϊού

Λήμνος: Έφυγε από τη ζωή 55χρονη με σύμπτωμα έντονης δύσπνοιας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις