Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μισθοί για κορονοϊό: Δικαστές και εισαγγελείς δίνουν το 50%
ΕΛΛΑΔΑ

Μισθοί για κορονοϊό: Δικαστές και εισαγγελείς δίνουν το 50%

Μισθοί για κορονοϊό: Έχει προηγηθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επίσης διέθεσε το 50% του μισθού της για τον σκοπό αυτό.

Μισθοί για κορονοϊό: Οι τρεις πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας και αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, συναποφάσισαν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού να χορηγήσουν τον μισό μισθό τους στον σχετικό ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για τον Covid-19.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθάνασιος Ράντος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, λόγω της πανδημίας, συναποφάσισαν να χορηγήσουν το 50% του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορονοϊού, το ίδιο έπραξε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Δείτε ακόμη

Επεισοδιακός έλεγχος: Τα “πήρε” ηλικιωμένος, με… κεφαλοκλείδωμα απάντησε ο αστυνομικός

Συναγερμός στο «Αλεξάνδρα»: Θετική λεχώνα από την δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα

Συναγερμός στο «Αλεξάνδρα»: Θετική λεχώνα από την δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα

Κορονοϊός: Χάος στις τράπεζες – Καμία τήρηση κανόνων ασφαλείας

10.000 μάσκες και ασπίδες προσώπου σε γιατρούς και νοσοκομεία από ελληνικές βιοτεχνίες

Εφοπλιστές βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα ελληνικά νοσοκομεία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις