Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επαναπατρισμός στην Ελλάδα: Σε καραντίνα στην Ξάνθη φοιτητές που ήρθαν από την Τουρκία
ΕΛΛΑΔΑ

Επαναπατρισμός στην Ελλάδα: Σε καραντίνα στην Ξάνθη φοιτητές που ήρθαν από την Τουρκία

Επαναπατρισμός στην Ελλάδα: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Ξάνθης φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία.

Επαναπατρισμός στην Ελλάδα: Σε ξενοδοχείο της Ξάνθης που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και εκτός αστικού ιστού, φιλοξενείται η μια ομάδα φοιτητών που έφτασε χθες το βράδυ από την Κωνσταντινούπολη λόγω κορωνοϊού. Το σύνολο των φοιτητών, με καταγωγή από την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, αφίχθησαν στην Ελλάδα σε δυο ομάδες και κατά είσοδο τους στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων τους παρέλαβαν λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Ξάνθη και ορισμένους στην Αλεξανδρούπολη.

Στο ξενοδοχείο της Ξάνθης, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τους πρώτους φοιτητές υποδέθηκε από την Τουρκία ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μέτιος τους καλωσόρισε στην πατρίδα και τους εξήγησε ότι η παραμονή τους στο ξενοδοχείο είναι πολύ σημαντική για την υγεία τόσο των ίδιων όσο και όλων των κατοίκων της περιοχής, ενώ τους συνέστησε να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.

Καθολική εξέταση των φοιτητών

Νωρίτερα, την επιχείρηση επιστροφής του συνόλου των 90 φοιτητών μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων συντόνισαν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Λουκάς Γεωργίου και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Χουβαρδάς. Όλοι οι φοιτητές σήμερα το πρωί θα εξεταστούν, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, από κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ.

Σε πλήρη απομόνωση 800 οικογένειες

Έφτασαν στο Ελ. Βενιζέλος 30 Έλληνες από την Βρετανία

Χθες τη νύχτα ήταν προγραμματισμένη πτήση της Aegean για τη μεταφορά στην Αθήνα 32 Ελλήνων που είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο για ιατρικούς λόγους και παρέμεναν εκεί μετά την έκδοση της σχετικής ΝΟΤΑΜ που απαγόρευε τις πτήσεις από Αγγλία και Τουρκία για λόγους δημόσιας υγείας. Τη διαλογή των 32 Ελλήνων υπηκόων που χρήζουν άμεσης μεταφοράς στη χώρα έκανε η πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο. Ανάμεσα σε αυτούς είναι άτομα που έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργικές επεμβάσεις, που υποβάλλονται σε θεραπείες σε νοσοκομεία του Λονδίνου, μία έγκυος μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της κ.ά. Η πτήση είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει από το Χίθροου χθες στις 9 το βράδυ και οι Έλληνες βρίσκονται ήδη στη χώρα μας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί και νέα έκτακτη πτήση για τον επαναπατρισμό όσων από εκείνους που έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να επιστρέψουν δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Αγγλία. Σύμφωνα με τις λίστες που έχει καταρτίσει η διπλωματική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Αγγλία, πρόκειται για περίπου 100 άτομα, ενώ σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις η πτήση επαναπατρισμού τους ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Δείτε ακόμα

Τραγικός θάνατος στην Πάτρα: Κάηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι

“Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ” – Το συγκινητικό σημείωμα ασθενούς από την Πτολεμαΐδα που πήρε εξιτήριο

ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να κάνετε με τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ

29 οι νεκροί – Κατέληξε 89χρονος στην Καστοριά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις