Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα – εξιτήριο: Το συγκινητικό σημείωμα ασθενούς στο μαξιλάρι
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα – εξιτήριο: Το συγκινητικό σημείωμα ασθενούς στο μαξιλάρι

Κορονοϊός Ελλάδα - εξιτήριο: H πρώτη γυναίκα ασθενής με κοροναϊό που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Μποδοσάκειο στην Πτολεμαΐδα, άφησε ένα συγκινητικό μήνυμα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, στο κρεβάτι της.

Κορονοϊός Ελλάδα – εξιτήριο: Ένα συγκινητικό μήνυμα στους γιατρούς και τους νοσοκόμους της άφησε μία ασθενής με κορωνοϊό από την Πτολεμαΐδα, η οποία έλαβε εξιτήριο. Η γυναίκα νοσηλευόταν στο  Μποδοσάκειο και έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα, όπως ανάφερε το e-ptolemeos.gr. Φεύγοντας άφησε ένα σημείωμα στο μαξιλάρι της, με το οποίο εξέφραζε τα θερμά της ευχαριστήρια σε όλους όσοι τη βοήθησαν να αναρρώσει.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, η συγκεκριμένη γυναίκα κατάγεται από χωριό του Βοΐου και είναι η σύζυγος του 64χρονου ιδιοκτήτη του καφενείου της Δαμασκηνιάς, που δυστυχώς, έχασε την ζωή του από κορονοϊό. Δυστυχώς βέβαια, τη ζωή του έχασε από την πανδημία και ο πατέρας του και πεθερός της.  «Ευχαριστώ όλους για την άψογη συμπεριφορά σας και τους γιατρούς και ειδικά τις νοσοκόμες που μου έδειξαν ανθρωπιά, συμπαράσταση στο πρόβλημά μου και αγάπη. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Ο Θεός να σας δίνει υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, και ευτυχία στο σπιτικό σας. Με αγάπη και εκτίμηση», έγραφε στο μήνυμά της.

966 τα κρούσματα στη χώρα

Χθες, ανακοινώθηκε ότι δύο ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Με το νέο θύμα του κορονοϊού σήμερα στην Καστοριά, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 29 εκ των οποίων, οι 24 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη. Όπως ανέφερε την Παρασκευή (27/03) ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν 74, την Παρασκευή (27/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 966.

Αυτή τη στιγμή, 66 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπεία διασωλημένοι είναι οι 65 ενώ 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο. Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 13.400 εργαστηριακά δείγματα.

4 αποσωληνώθηκαν!

Μήνυμα αισιοδοξίας αποτελεί το γεγονός ότι τέσσερις ασθενείς με κορονοϊό αποσωληνώθηκαν από τη ΜΕΘ. «Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «η πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας συνεχίζεται, με κάποιες περιοχές να υποφέρουν περισσότερο από τον ιό και τη διασπορά του και κάποιες που θα ακολουθήσουν, αν δεν συνεχίσουμε την επαγρύπνηση και την προσεκτική τήρηση των μέτρων. Τα μέτρα μας αφορούν όλους το ίδιο. Ο πόλεμος συνεχίζεται». «Κανένας μας δεν έχει ανοσία στον ιό, η επιστροφή στην πατρίδα δεν διασφαλίζει από την έκθεση στον ιό ή τη διασπορά του», υπογράμμισε επίσης ο λοιμωξιολόγος.

Δείτε ακόμη

Δάκρυα χαράς: 95χρονη αρνήθηκε να τη διασωληνώσουν – “Άλλωστε, είναι ώρα να φύγω”

Στην Κύπρο, “σπάνε” την απομόνωση και παίζουν με τους γείτονες!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις