Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα – κορονοϊός: Κατέληξε 70χρονος στην Καστοριά
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα – κορονοϊός: Κατέληξε 70χρονος στην Καστοριά

Νεκροί Ελλάδα - κορονοϊός: Στα 966 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα και οι νεκροί στους 29.

Νεκροί Ελλάδα – κορονοϊός: Ένας 89χρονος άνδρας (αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 70χρονο) που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Καστοριάς είναι ο 29ος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος που είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα κατέληξε τα ξημερώματα. Πρόκειται για τον τέταρτο άνθρωπο από την περιοχή της Καστοριάς που χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό, ενώ το τοπικό νοσοκομείο εκπέμπει σήμα κινδύνου για τις αντοχές του, ενώ οι τοπικές αρχές απηύθυναν έκκληση για να ενισχυθεί ο εξοπλισμός του και τα μέσα προστασίας του προσωπικού του. Περίπου 20 άνθρωποι από την περιοχή έχουν διακομισθεί από το νοσοκομείο της Καστοριάς στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα είναι 74 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 966 ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. «Μία από αυτές τις νίκες είναι ό, τι 4 έχουν αποσωληνωθεί και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» συνέχισε. Οι ασθενείς που αποσωληνώθηκαν ήταν ηλικίας από 52 ως 67 ετών, ενώ οι δύο από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας. «Οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η τροχιά της δικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη» είπε ο λοιμωξιολόγος και επέμεινε πως πρέπει να μείνουμε πιστοί στα μέτρα αυτοπεριορισμού. «Να επιστήσω την προσοχή σε ανθρώπους που επιστρέφουν από χώρες με υψηλό αριθμό νοσούντων, να μπουν σε αυστηρή καραντίνα» συνέχισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορονοϊός: Έτοιμη η κυβέρνηση για ακραία μέτρα

Έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για τα πιο ακραία, δηλώνει η κυβέρνηση, έχοντας εξετάσει όλες τις πιθανές εκδοχές στην περίπτωση που ο κορωνοϊός εξαπλωθεί και δεν περιοριστεί, όπως τουλάχιστον είναι ο στόχος και οι μέχρι στιγμής προβλέψεις. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτών, χτες Παρασκευή, ήταν ξεκάθαρος: «Τις επόμενες ημέρες θα το δούμε. Κάθε ημέρα είναι ξεχωριστή. Δεν είναι ώρα για εικασίες και σενάρια. Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για ακραία σενάρια. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης».

Είχε προηγηθεί η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει και ακραίες αποφάσεις. Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Εμείς δεν διστάσαμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις. Μέχρι στιγμής, δικαιωνόμαστε για την επιλογή μας. Αλλά τα μέτρα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι τα δύσκολα πέρασαν».

«Τον πόλεμο δεν πρέπει να τον χάσουμε»

Η μάχη με την εξάπλωση του κορωνοϊού μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι επόμενες εβδομάδες, δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, είναι σημαντικότερες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό. «Κάθε άσκοπη μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθειά μας. Όσοι βρίσκονται σε καραντίνα, θα πρέπει να παραμείνουν στην καραντίνα για όσο χρονικό διάστημα τους έχει ζητηθεί», προειδοποίηση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. «Δίνουμε έναν πόλεμο που δεν πρέπει και δεν δικαιούμαστε να χάσουμε».

Στο τραπέζι νέα μέτρα

Η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή και νέων μέτρων, ανάλογα τον βαθμό μετάδοσης του ιού. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πολιτών είτε ανά γεωγραφικό διαμέρισμα, είτε καθολικά. Επίσης, εξετάζεται περιορισμός και άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων, αλλά και περαιτέρω μείωση της λειτουργίας του Δημοσίου με ακόμη λιγότερους υπαλλήλους. Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται να απαγορευτούν όλες οι εσωτερικές πτήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις