Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός: Απίστευτο περιστατικό
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Απίστευτο περιστατικό

Κορονοϊός: Μια μητέρα έκρυψε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της το παιδί της, ένα κοριτσάκι 7 ετών, για να γλυτώσει τον έλεγχο

Κορονοϊός: Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρο σήμερα Πέμπτη 26/3 στα Χανιά. Μια μητέρα έκρυψε το 7 ετών κοριτσάκι της στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της λόγω των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας με αφορμή την πανδημία. Η 36χρονη μητέρα βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου με το άλλο της παιδί, ένα 10χρονο αγόρι και μια 54χρονη γυναίκα. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, στο αυτοκίνητο μπορεί να βρίσκεται ένας γονέας με δύο παιδιά, ή δύο ενήλικες (ο ένας ηλικιωμένος που συνοδεύεται από νεαρότερο άτομο διότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας) κι ένα παιδί.

Έτσι η 36χρονη θεώρησε σκόπιμο να βάλει στο πορτ μπαγκάζ την κόρη της, προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο. Τελικά, η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, αλλά της κόπηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ και θα ακολουθήσει τακτική δικάσιμος για το αυτόφωρο. Παράλληλα, για την 53χρονη συντάχθηκε δικογραφία, προφανώς γιατί δεν υπήρχε δικαιολογία για να βρίσκεται στο αυτοκίνητο της 36χρονης.

Κορονοϊός: Κοντά στους 2.000 οι παραβάτες για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

Κοντεύουν τους δύο χιλιάδες οι παραβάτες των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, που συνεπάγεται και περιορισμό διάδοσης του εφιάλτη που ταλανίζει πολλές χώρες του πλανήτη με χιλιάδες νεκρούς και νοσηλευόμενους. Ενώ η Αστυνομία διαρρέει ότι από σήμερα οι έλεγχοι θα είναι ακόμη πιο αυστηροί και ότι τα πρόστιμα των 150 ευρώ θα πέφτουν «βροχή», την Τρίτη 24 Μαρτίου για την οποία υπάρχουν επίσημα στοιχεία, καταγράφηκαν  1631 παραβάσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό καθώς το μέτρο ισχύει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας στις 1795.

Μικρό το ποσοστό, αλλά

Μπορεί να είναι μικρό το ποσοστό σε σχέση με τον πληθυσμό και την άψογη συμπεριφορά του, αλλά κι αυτοί που  διαπράττουν τις παραβάσεις κυκλοφορώντας χωρίς άδεια για εργασία χωρίς καν να έχουν ενημερώσει στον αριθμό που έχει δοθεί, είναι πολλοί και μπορεί κάποιοι, ως ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού να τον μεταδώσουν σε άλλους που συναντούν και νόμιμα βρίσκονται έξω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Θα επιστρέψετε σύντομα» – Η συγκινητική αντίδραση γειτόνων ηλικιωμένων που εγκαταλείπουν το γηροκομείο

Κορωνοϊός: 25 οι νεκροί στην Ελλάδα

Προσοχή στις απάτες του… κορονοϊού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις