Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανία κορονοϊός: Η συγκινητική αντίδραση γειτόνων ηλικιωμένων που εγκαταλείπουν το γηροκομείο
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία κορονοϊός: Η συγκινητική αντίδραση γειτόνων ηλικιωμένων που εγκαταλείπουν το γηροκομείο

Ισπανία κορονοϊός: Οι κάτοικοι της πόλης προσπάθησαν να φτιάξουν την διάθεση των συνταξιούχων, στέλνοντάς τους ευχές από τα μπαλκόνια τους, την ώρα που περνούσε η πομπή των ασθενοφόρων.

Ισπανία κορονοϊός: Με χειροκροτήματα αποχαιρέτισαν – έστω και προσωρινά- την πόλη τους Ισπανοί συνταξιούχοι που μεταφέρθηκαν με έναν στόλο ασθενοφόρων, μετά από ένα ξέσπασμα του κορωνοϊού στο γηροκομείο τους. Η συνοδεία των οχημάτων της Πολιτικής Φρουράς απομάκρυνε 41 άτομα από την πόλη Αλκαλά ντελ Βάλε σε ένα άλλο γηροκομείο που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Η περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας διέταξε την απομάκρυνση των ηλικιωμένων ενοίκων του Dolores Ibarruri, αφότου τουλάχιστον 38 από τους κατοίκους του έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Οι κάτοικοι της πόλης προσπάθησαν να φτιάξουν την διάθεση των συνταξιούχων, στέλνοντάς τους ευχές από τα μπαλκόνια τους, την ώρα που περνούσε η πομπή των ασθενοφόρων. Ένας μάλιστα φώναξε: «Θα είστε μια χαρά, θα σας φροντίζουν καλά, μην ανησυχείτε, θα επιστρέψετε σύντομα». Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης , όμως, παρόλο που υπήρξαν χειροκροτήματα για τους συνταξιούχους που έφευγαν, κάποιοι συγγενείς λένε ότι δεν ενημερώθηκαν για την μεταφορά και φοβούνται για το αν θα τους παρέχουν με τα σωστά φάρμακα. «Δεν τον άφησαν να πάρει ούτε τα ρούχα του ή τα προσωπικά του αντικείμενα, Δεν ξέρουμε ποιοι θα τον φροντίζουν ή εάν γνωρίζουν τα χάπια που παίρνει» λέει ο ανιψιός ενός 99χρονου στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. «Οι συγγενείς δεν ενημερώθηκαν ποτέ ούτε και ο προσωρινός διευθυντής του οίκου ευγηρίας που τις τελευταίες ώρες κατάφερε να συγκεντρώσει υλικά και προσωπικό για να εξασφαλίσει την λειτουργία του κέντρου».

57 άτομα στο γηροκομείο κόλλησαν κορωνοϊό – 3 πέθαναν

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι 38 από τους 41 ενοίκους έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, μαζί με 19 από τους 33 εργαζόμενους, ενώ τρία άτομα έχουν πεθάνει. Ο Χουάν Φράνκο, ο δήμαρχος της πόλης, εργαζόταν στον οίκο ευγηρίας μαζί με 4 συμβούλους του, αφότου αρρώστησε το προσωπικό. Ωστόσο, το κτίριο εκκενώθηκε χθες με εντολή της περιφερειακής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας. Όσοι ένοικοι ήταν σε χειρότερη κατάσταση μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρα, ενώ οι υπόλοιποι με άλλα οχήματα συνοδευόμανα από την Ισπανική πολιτική Φρουρά.

Να σημειωθεί πάντως, πως νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας της Ισπανίας είχε αποκαλύψει πως ορισμένοι ηλικιωμένοι κάτοικοι είχαν βρεθεί νεκροί ή είχαν εγκαταλειφθεί σε κάποιους οίκους ευγηρίας της Ισπανίας. Η χώρα βρίσκεται – μαζί με την Ιταλία – στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη, ξεπερνώντας μάλιστα χθες, τους νεκρούς της Κίνας.

Ισπανία κορονοϊός: Πάνω από 4000 νεκροί

Η Ισπανία ξεπέρασε το όριο των 4000 κρουσμάτων καθώς κατέγραψε 8.578 νέα και 655 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Με βάση τα νέα αυτά δεδομένα, τα κρούσματα της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκαν στα 56.188, από 47.610 την Τετάρτη, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 4.089, έναντι 3.434 την Τετάρτη. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ισπανία ξεπέρασε χθες την Κίνα όπου πέθαναν 3.291 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Την αρνητική πρωτιά εξακολουθεί να διατηρεί η Ιταλία, όπου ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει τουλάχιστον 7.503 ανθρώπους.

Δείτε ακόμη

Κορονοϊός: Βγήκε από τη ΜΕΘ, τη χειροκρότησαν και πέθανε λίγες ώρες μετά (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις