Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός απάτες: Ούτε η πανδημία δεν σταματά την ασυνειδησία μερικών
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός απάτες: Ούτε η πανδημία δεν σταματά την ασυνειδησία μερικών

Κορονοϊός απάτες: Η ασυνειδησία και η αναλγησία κάποιων απατεώνων δεν σταματά ούτε τις ημέρες που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού.

Κορονοϊός απάτες: Η ασυνειδησία και η αναλγησία κάποιων απατεώνων δεν σταματά ούτε τις ημέρες που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού. Οι απατεώνες ήδη έχουν βάλει σε εφαρμογή διάφορα κόλπα με αφορμή την πανδημία για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Για τον λόγο αυτό τόσο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας όσο και η Ελληνική αστυνομία εφιστούν την προσοχή των πολιτών στις παρακάτω περιπτώσεις. Εάν κάποιος σας χτυπήσει την πόρτα και παριστάνει τον υπάλληλο του δήμου σας που ήρθε για απολύμανση, αυτό είναι απάτη. Δεν υπάρχει οδηγία για απολυμάνσεις από τους δήμους σε σπίτια. Παρόμοια απάτη είναι και αν κάποιος σας πει ότι ήρθε να σας κάνει δωρεάν το τεστ για τον κορονοϊό. Τρίτη περίπτωση είναι και εκείνοι οι απατεώνες που πάλι προφασιζόμενοι τον δήμο σας ή κάποιες οργανώσεις σας λένε ότι μπορούν να σας κάνουν τα ψώνια του σουπερμάρκετ, αρκεί εσείς να τους δώσετε τα χρήματα.

Περιπτώσεις που έχουν ήδη καταγράψει οι διωκτικές αρχές είναι και τηλεφωνήματα σε σπίτια κυρίως ηλικιωμένων, που τους λένε ότι ο γιος ή η κόρη τους έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο και χρειάζονται χρήματα είτε για αναπνευστήρες, είτε για ανεύρεση κρεβατιού σε ΜΕΘ. Τέλος, υπάρχουν και οι ηλεκτρονικές απάτες και αφορούν σε μηνύματα που στέλνονται ηλεκτρονικά δήθεν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ή άλλους οργανισμούς Υγείας και σας ζητούν είτε τα προσωπικά σας στοιχεία και δεδομένα, είτε την καταβολή από εσάς με ηλεκτρονικό τρόπο χρημάτων σε λογαριασμούς του εξωτερικού για να στείλουν δήθεν φάρμακα, μάσκες αντισηπτικά κ.λ.π . Όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι απάτη και εκτός από τις διωκτικές αρχές που πρέπει να ενημερώσουμε αν μας συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει και εμείς οι ίδιοι να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και προσεκτικοί.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

 Ευρωομόλογο

Την ανάγκη να ευθυγραμμιστούν όλες οι πρακτικές των χωρών της Ευρώπης απέναντι στην πανδημία ζητούν οι εννέα πρωθυπουργοί, που συνυπογράφουν την επιστολή για έκδοση ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αποστολή αυτού του ομολόγου θα είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων με στόχο την σταθερότητα μακροπρόθεσμα όλων των οικονομικών πρακτικών που θα χρησιμοποιήσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το πρόβλημα στην δημιουργία αυτού του ομολόγου έρχεται για μια ακόμη φορά από τις χώρες του βορρά και κυρίως τη Γερμανία, η οποία θα πρέπει να συμβάλει με μεγάλα κεφάλαια ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο οικονομικό πακέτο. Η έκβαση της διαπραγμάτευσης είναι πολύ σημαντική κυρίως για τις πιο αδύναμες χώρες και αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο είναι μήπως οι Βρυξέλλες αντιπροτείνουν απλά ένα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης όλων των χωρών, αλλά όχι με την μορφή ομολόγου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χωρίς προβλήματα στην ενέργεια

Στην Ελλάδα οι πέντε τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία

Επίθεση στην κυβέρνηση και από τη… Νοτοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις